Aperitiv icre de fasole

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2015 | 46523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g fasole
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv icre de fasole:

Fasolea am pus-o de seara la inmuiat in apa rece. A doua zi am scurs apa si am spalat-o bine, apoi am fiert-o de doua ori cate 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma. Am aruncat apa si am spalat fasolea cu apă călduţă. Apa aruncată trebuie înlocuită cu altă apă fierbinte, nu rece. Cand am pus a treia apa, am adaugat morcovul, o ceapa si foaia de dafin si am lasat-o sa fiarba la foc mic. Dupa ce a fiert am rasturnat-o  intr-o strecuratoare si am lasat-o la racit. Dupa ce s-a racit am pus-o intr-un castron si cu mixerul vertical am mixat, adaugand 100 ml ulei, putin cate putin.

Restul de ulei l-am pus intr-o craticioara la incins si am adaugat  cele doua cepe ramase tocate marunt. Am lasat ceapa 2-3  minute cat sa se inmoaie, fara a se praji si asa fierbinte am adaugat-o peste fasole si am mixat pana la omogenizare. La sfarsit am adaugat  sare si piper dupa gust.  

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv icre de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti