Humus reteta
Astazi o sa te-nvat sa faci un preparat cu un iz mai oriental, si-anume humus. Imi place foarte mult felul in care se imbina toate ingredientele, iar rezultatul, un preparat satios, aromat si nu foarte costisitor va fi intotdeauna pe gustul meu.
Pentru decor:
Humus reteta
Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele.
Iti poti usura mult mai mult munca daca vei cumpara naut deja fiert, la conserva.
Pentru inceput, va trebui sa treci boabele de naut printr-o sita, folosindu-te de o lingura. Faci acest lucru pentru scoate teaca ce inveleste fiecare bob de naut in parte.
Daca ti se pare dificil sa treci boabele de naut prin sita, atunci le poti curata clasic.
Pune apoi pasta obtinuta intr-un blender.
Adauga apoi putina apa din cea in care a fiert nautul si incepe sa blendezi.
Urmeaza usturoiul copt, uleiul de masline si pasta de susan. Blendeaza in continuare. Nu pune foarte multa pasta de susan pentru ca va deveni amar.
Mai departe pune fresh-ul de lamaie, chimionul, curry verde, sare si piper alb. La sfarsit, adauga cateva cuburi de gheata, blendand continuu, bineinteles. Adaugi gheata pentru ca humusul sa aiba o consistenta aerata, pufoasa.
Se serveste cu lipie Libaneza si crede-ma pe cuvant ca este foarte gustos.
1
Aveti grija cu chimionul, acest condiment este unul din cele mai puternice condimente existente