Aperitiv cu vinete si cottage cheese

de AnaDavid in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2017 | 2567 vizualizari

 



Sezonul frumos ne dă legume frumoase și este păcăt sa le stricam cu gătitul lung. Mai bine să le mănânci crude, la grătar, dar si fierte pentru câteva minute. Puteți servi ca un aperitiv sau garnitura, dar și ca un singur fel de mâncare daca însoțit de brânză, sos de roșii, etc ...
Cu o vânătă mare frumoasă, pot mânca 2 persoane.
Iată o modalitate rapidă de a găti ceva ușor și foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr vinete
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 2 roșii mari
  • 1 catel de usturoi
  • sare și piper
  • arpagic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu vinete si cottage cheese:

Zdrobim usturoiul și amestecam cu uleiul de măsline. Cu acest ulei, se asezoneaza rosiile și vinetele înainte sa le gatim, astfel încât mirosul de usturoi nu mai deranjeaza, lăsând doar gustul.

Tăiați vinetele cu o jumătate de cm grosime, puneți puțină sare peste și lăsați sa piarda excesul de apă timp de 20 de minute.

Între timp, tăiați 2 roșii de 1 cm grosime, puneți puțin ulei peste si puneti pe grătar sau plita  caldă.

Curatam vinetele din sare cu un șervețel de bucatarie, punem niște ulei și le gatim pe grătar.

Punem peste brânza sare, piper, arpagic și ulei de măsline si amestecam.

Acum construim farfuria, punem vinete, roșii și o lingură de brânză, vinete, roșii și apoi brânză.

Puțin patrunjel și servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu vinete si cottage cheese" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor