Dragii mei, aceasta este reteta cu nr 1 la mine in caietul de prajituri si este scrisa cu vreo 25 ani in urma. Sunt niste cornulete aperitiv foarte, foarte bune. Azi m-a sunat fiica mea si m-a rugat sa le fac. Si fiindca vorba multa este saracia omului, sa trecem la treaba.
Intr-un castron se pune faina in care se face o adancitura, se adauga laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea si se face o maia care se lasa sa creasca 15 minute.
Intre timp separam doua oua, albusul de galbenus si intr-o cratita topim margarina. Adaugam peste faina galbenusurile si Ceva fin de la Delaco, apoi incepem sa framantam adaugand treptat margarina topita pana terminam. Daca mai este necesar adaugam lapte sau faina (este importanta calitatea fainii). Framantam pana obtinem un aluat elastic, bun de intins. Cand terminam cu framantatul acoperim castronul cu un servet curat si lasam sa creasca o ora.
Apoi rupem din aluat cate o bucata cat un mar mai mare si cu sucitorul facem un cerculet cat mai subtire, apoi cu un cutit impartim cercul in 4 parti obtinand astfel 4 triunghiuri. Fiecare triunghi il impartim in alte patru parti. Incepem sa modelam cornuletele incepand de la baza catre varf. Apoi le asezam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, le lasam sa mai creasca 15 minute, apoi le introducem in cuptorul incins la 180 grade. Cand cornuletele s-au rumenit frumos sunt gata pentru a putea fi servite.
Pofta buna, ca aveti la ce!
1
Sunt foarte bune atat calde cat si reci.
2
Cine doreste poate opta sa adauge deasupra seminte de mac,susan sau chimen.
3
Se poate pune si parmezan sau telemea rasa.