Foarte gustosi cartofii,dar am murit de cald in bucatarie pana i-am facut :)))Sunt 40 de grade aici si nici sa-i mancam nu am avut spor :P asa ca va astept si pe voi la o portie :*
Cartofii se fierb in coaja 20 de minute. Cand sunt gata, se curata, se taie pe jumatate si se scobesc cu o lingurita la mijloc.
Ceapa se taie feliute subtiri si se caleste impreuna cu 100 gr de bacon taiat fasiute. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand sunt gata se scurg de ulei si se scot pe o farfurie.
Se amesteca apoi miezul de la cartofi cu ceap, baconul, parmezanul ras, mararul tocat si smantana.
Se ung cartofii cu putin unt si se umplu cu amestecul obtinut, apoi se asaza intr-o tava unsa cu unt.
Se dau la cuptor 10 minute, se pune deasupra fiecarui cartof cate o feliuta de bacon, se baga iar la cuptor 5 minute si spre sfarsit se pune si cate o feliuta de cascaval pe fiecare cartof si se mai lasa 5 minute la cuptor.
Se pot servi impreuna cu o salata de vara.
Pofta buna!!!
1
Cand ii servim, putem sa le adaugam si putina smantana.