Sunt multe feluri de retete de bilute de branza care se ornamenteaza dupa gust. Chiar si tipul de branza se alege pe gustul fiecaruia. Astazi am ales sa le prepar din branza feta cu smantana si pesmet, ornate cu migdale sfaramate, firisoare de arpagic tocate marunt si nuca de cocos. Pentru ca maine la o petrecere se pregateste un bufet cu de toate, aceasta reteta este una din cele patru alese de mine.
Pofta buna.
Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne.
Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele mici in care se pun arpagicul, migdalele si nuca de cocos. Mainile se umezesc cu apa rece, apoi se formeaza bilutele de marimea unei nuci. Bilutele se dau prin arpagic verde, migdale sau cocos.
Vezi poze. Se dau la rece, ideal de pe o zi pe alta.
Inainte de servire se pune cate o scobitoare in fiecare biluta, se servesc mai usor.
1
Se folosesc si alte ingrediente:de ex. mac, frunze de patrunjel, boia sau ce va place voua.
2
Se folosesc scobitori pentru o servire mai usoara.