Anghinare

de elfix in Mancaruri de legume, 10 Noi 2010 | 15169 vizualizari

 

Noi stim de ceaiul de anghinare ca este foarte util pentru organism .

In Turcia , zona mediteraneana este o vorba: daca mananci 40 de anghinare intr-un sezon , nu vei avea probleme cu bolile de ficat sau colesterol.

La noi , anghinarea se cultiva in sudul tarii , deci poate fi accesibila .. la primavara :)

Mai putem cumpara din supermarket conserva de anghinare insa este doar pulpa ,nu si frunzele , care-i doau savoare acestui aperitiv .

 

INGREDIENTE

  • anghinare  4 bucati
  • 2 legaturi de marar
  • 10 fire de ceapa verde
  • 1 cartof maricel
  • 1 morcov
  • zeama de la o lamaie sare  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare:

Daca culegem din gradina maciuliile , avem treaba :)) explic: mai intai  punem intr-un vas maricel apa rece , 2 linguri de faina si 2 lamai taiate cu care frecam zdravan anghinarile curatate.

danselor li se taie varful care este inchis , ca la un boboc de floare si cu ajutorul unei linguri ,scobim tot puful de culoare violet , pana ajunjem la pulpa iar coditei ii indepartam primul strat  .

avem intrun vas mararul si cozile de ceapa presarade cu un praf de sare cu care umplem anghinaria. in oala minune asejam un pat din verdeata peste care punem anghinariile umlute cu codita in sus.

mai presaram verdeata si deasupra , adaugam cartoful taiat cubulete si morcovul , ulei de masline , zeama de la o lamaie , potrivim de sare si adaugam apa mai putin un deget .

fierbem 20 min la foc potrivit dupa ce piuie oala minune si gata.

servim rece ca-i mai buna  iar funzele care raman tari doar le trecem printre dinti :)

 

TIPS-URI

1

fara marar si ceapa verde in casa  , nu iese nimic

2

daca puneti in toiul recoltei anghinare la conge, dupa operatiunea curatat , opariti-le in apa cu lamaie

3

nu amestecati deloc daca le fierbeti in oala normala - trebuie sa ramana putin al-dente

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

05.10.2012, 20:12

la multi ani

Bunica 1

05.10.2013, 12:11

La multi ani!

crinahuian 1

11.04.2018, 12:31

Voi incerca si eu aceasta reteta, mai ales ca am descoperit si un magazin unde gasesc si ingredientele- Italianshops.ro

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Anghinare a la Polita