Noi stim de ceaiul de anghinare ca este foarte util pentru organism .
In Turcia , zona mediteraneana este o vorba: daca mananci 40 de anghinare intr-un sezon , nu vei avea probleme cu bolile de ficat sau colesterol.
La noi , anghinarea se cultiva in sudul tarii , deci poate fi accesibila .. la primavara :)
Mai putem cumpara din supermarket conserva de anghinare insa este doar pulpa ,nu si frunzele , care-i doau savoare acestui aperitiv .
Daca culegem din gradina maciuliile , avem treaba :)) explic: mai intai punem intr-un vas maricel apa rece , 2 linguri de faina si 2 lamai taiate cu care frecam zdravan anghinarile curatate.
danselor li se taie varful care este inchis , ca la un boboc de floare si cu ajutorul unei linguri ,scobim tot puful de culoare violet , pana ajunjem la pulpa iar coditei ii indepartam primul strat .
avem intrun vas mararul si cozile de ceapa presarade cu un praf de sare cu care umplem anghinaria. in oala minune asejam un pat din verdeata peste care punem anghinariile umlute cu codita in sus.
mai presaram verdeata si deasupra , adaugam cartoful taiat cubulete si morcovul , ulei de masline , zeama de la o lamaie , potrivim de sare si adaugam apa mai putin un deget .
fierbem 20 min la foc potrivit dupa ce piuie oala minune si gata.
servim rece ca-i mai buna iar funzele care raman tari doar le trecem printre dinti :)
1
fara marar si ceapa verde in casa , nu iese nimic
2
daca puneti in toiul recoltei anghinare la conge, dupa operatiunea curatat , opariti-le in apa cu lamaie
3
nu amestecati deloc daca le fierbeti in oala normala - trebuie sa ramana putin al-dente