Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"

de nadina73 in Mancaruri de legume, 14 Sep 2010 | 12421 vizualizari

 

Daca azi e sarbatoare mare si cu post ,am zis sa incerc vinetele lui eluta care merg perfect pt o zi de post.Sant minunate,merita sa le incercati

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • sare
  • usturoi 5-6 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • otet balsamic
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta":

Se  spala vinetele  si se taie feliute de aproximativ 1 cm.Se sareaza si se lasa la scurs aproximativ 15 minute.Se prajesc in foarte putin ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat altfel absorb foarte mult ulei si se ard mai usor).

Se pregateste sosul ,se piseaza bine usturoiul se amesteca cu sare si patrunjel verde tocat marunt .Se pune ulei cate putin ca si la maioneza (eu asa am facut) dupa care se pune otetul balsamic si se  pune pe fiecare feliuta cate 1 lingurita din sos. Se pun in straturi intr-un castronel dupa care se pun la rece 4-5 ore .

Se servesc pe crutoane de paine prajita

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu telemea de oaie si legume