Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)

de lilik in Prajituri, 9 Oct 2012 | 19318 vizualizari

 

Aveam cam multe albusuri si am tot auzit de aceasta prajitura("cat e de buna,de pufoasa") si am zis s-o incerc.Am cautat pe net si din multitudinea de retete(toate ffff asemanatoare) nu stiam pe care sa o aleg,asa ca am luat de la fiecare cate ceva si a rezultat asta...Cum o sa mai am ocazia o s-o refac pt ca este SENZATIONALA...

 

INGREDIENTE

  • 380 gr albusuri(10-12,depinde cat de mari sunt ouale)
  • 150 gr faina
  • 300 gr zahar fin-fin
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 vanilina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt(sau 5 gr crema de tartar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Angel Food Cake (Prajitura ingerilor):

Scoatem albusurile din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Amestecam faina cu 150 gr zahar si o cernem.

Restul de zahar(150 gr) il amestecam cu vanilina.

Incepem sa mixam albusurile,iar cand se umfla punem praful de sare,praful de copt si zeama de lamaie,mixand in continuare.

Cand albusurile sunt spuma adaugam zaharul cu vanilina treptat(cate 2 linguri o data) si mixam pana zaharul se topeste.

Vom obtine o bezea tare,peste care adaugam treptat faina cu restul de zahar cernute si amestecam de sus in jos sa nu se desumfle.

Cand am incorporat toata faina si compozitia este omogena,o punem in tava de guguluf(folositi una de 22-24 cm,eu nu am avut asa mica) neunsa,apoi treceti un cutit prin compozitie pentru a sparge eventualele bule de aer,dupa care nivelati suprafata.

Punem tava in cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute.Prajitura trebuie sa fie rumena deasupra si cand apasati usor cu degetul la suprafata sa il respinga precum un burete.

Scoatem tava din cuptor si o intoarcem cu "fundul in sus" sprijinita de o ceasca sau o sticla astfel incat sa ramana putin spatiu intre tava si masa si o lasam sa se raceasca complet.

Ca sa o scoatem din forma cu un cutit cu lama subtire desfacem prajitura de pe peretii si fundul tavii.

O servim dupa plac,pudrata cu zahar,glazurata sau cu un sosulet de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri si crema de lime