Amaretto Cheesecake

de RuxyRux in Torturi, 31 Mar 2013 | 6540 vizualizari

 

Un tort de branza fin, aromat...incredibil de delicios!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr piscoturi
  • 75 gr unt topit
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3 linguri Amaretto

Crema de branza:

  • 1 kg branza de vaci cremoasa( mie imi place Pilos de la Liddl)
  • 3 oua
  • 5 linguri smantana
  • 250 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 3 linguri Amaretto

Crema de frisca:

  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri Amaretto

Pentru frunze:

  • frunze proaspete de menta
  • cateva patratele de ciocolata( un rand)
  • fulgi de ciocolata pentru decor
  • forma cu inel detasabil 27 cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amaretto Cheesecake:

Piscoturile se fac pudra la blender. Pudra de piscoturi se stropeste cu lichiorul.

Se topeste untul si se amesteca cu pudra de piscoturi si cacaoa.

Se pune stratul de piscoturi in tava.

Crema de branza se face amestecand branza cu smantana, zaharul, vanilia, Amaretto si ouale pe rand unul cate unul la mixer.

Se toarna crema de branza in tava si se coace cheesecacke-ul la 175 de grade pentru 45 de minute( nu lasati mai mult).

Se lasa la racit bine de preferat peste noapte sau minim sase ore.

Crema de frisca:

Mixam frisca lichida cu zaharul la mixer si cand devine pufoasa adaugam si Amaretto. Nu o batem foarte tare caci va deveni untoasa si greu de folosit.

Imbracam in ciocolata topita pe baie de aburi frunzele de menta. Le punem la congelator. Ne vom bucura de gustul ciocolatos mentolat al frunzelor

Cand timpul s-a scurs este gata de ornat.

Scoatem usor inelul culinar.

Se rastoarna pe un platou cu grija si apoi in mijloc se toarna crema de frisca.

Cu o lingura am facut valuri :)

Am presarat fulgii de ciocolata si am decorat cu frunzele de menta.

Va asigur ca e minunat si nu va veti multumi doar cu o felie :)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amaretto Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

RuxyRux 1

02.04.2013, 14:55

Multumesc, chiar a fost o nebunie!

Panacris 1

03.04.2013, 10:53

Super delicios!

RuxyRux 1

03.04.2013, 10:54

Cristina...a fost delicios...imi pare rau ca nu au iesit pozele mai bune...te imbratisez!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
"Cupola ninsa"