Amandine

de ionela2682 in Prajituri, 29 Ian 2012 | 8100 vizualizari

 

Da ..am comis-o..de cand ziceam sa le fac...reteta proprie...!Cu ocazia asta am inaugurat una dintre tavile primite cadou de la Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat.:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2-3 lg cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 2 oua mari
  • 1 cana apa calda
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • (sau 1/2 pachet unt)
  • esenta de rom
  • Crema;
  • 400 g unt
  • 150-200 g zahar pudra
  • 3-4 lg cacao
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Prepararea blatului:

(Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 150 ml)

-mixam bine toate ingredientele

-turnam in tava de copt( 34 x 24 x 3,5 cm)unsa cu ulei si tapetata din belsug cu faina sau doar cu hartie de copt

-coacem pana trece testul scobitorii

-rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca

Crema;

-mixam zaharul pudra cu untul la temperatura camerei,adaugam cacao si esenta de rom.,omogenizam compozitia

Glazura

-topim ciocolata la baie de aburi 9 sau in cuptorul cu microunde in reprize de cate 30 secunde amestecand dupa fiecare repriza)

-cand ciocolata este topita complet adaugam untul si omogenizam bine

Asamblare

-blatul va fi taiat pe orizontala

-se opreste o mica cantitate de crema  ,restul se va intinde uniform pe primul blat,se acopera cu ce-l de-al doi-lea

-se portioneaza prajitura.in patrate de aceeasi dimensiune

-peste fiecare patrat se va turna o lingura plina din glazura inca calduta

-din crema pus deoparte vom forma pe fiecare patrat cate un mot.

-se da la rece,se serveste in momentul in care glazura si crema sunt suficient de intarite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Mihaela11_jo 1

30.01.2012, 10:47

Un deliciu

MotanLaOale 1

30.01.2012, 15:58

irena 1

22.02.2012, 18:02

Excelent !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandina speciala