Ma gandeam demult sa fac un salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom, si iata ca a sosit momentul. Am dorit sa fie ceva foarte aromat si cremos. Cred ca a iesit :P
Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom
Am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am sfarmitat cu mana intr-un castron. Am incalzit lapte in care am adaugat unt, cacao, zahar brut, scortisoara si ciocolata amara. Am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat toata compozitia, apoi am lasat putin la racit.
Intre timp am dat pe razatoare jumatate de nuca de cocos cruda si am asezat-o in castronul cu biscuitii sfarmati. Cand compozitia de lapte si ciocolata s-a racit, am turnat in castron peste biscuiti si fulgii de nuca de cocos. Am adaugat si esenta de rom si am amestecat bine pana ce totul s-a omogenizat si am obtinut un aluat maleabil si compact.
Am intins pe o folie de plastic alimentara, am rulat si am dat totul la frigider pentru aproximativ o ora.
Fiindca aveam nevoie sa ornez cu ceva salamul meu de biscuiti cu ciocolata, m-am decis asupra arahidelor crude. Asa ca am maruntit niste arahide la robot, daca nu aveti robot pentru maruntit, se pot taia si cu cutitul.
Cand am scos salamul de biscuiti de la frigider, am indepartat folia alimentara si am asezat prajitura pe o farfurie dandu-i forma dorita. Cu o pensula de bucatarie am umezit suprafat prajiturii cu putina apa pentru a se prinde arahidele macinate. Ultimul pas a fost sa decorez cu arahide.