Cernem faina, adaugam condimentele (sarea si dupa caz, oregano, chilii sau/si busuioc) , iar in mijloc formam o adancitura in care vom adauga drojdia dospita (pasata impreuna cu zaharul si cu o lingurita de apa calduta). Framantam apoi aluatul cu ajutotul celor 2-3 lingurite cu ulei de masline. Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si il lasam intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Pentru sos: punem sucul de rosii la fiert, adaugam usturioul maruntit, condimentam dupa gust si lasam sa dea de cateva ori in clocot.
Ungem tava de copt cu faorte putin ulei, intindem o hartie de copt si asezam blatul, il ungem cu suc de rosii si adaugam ingredientele in functie de preferinte si ouale batute spuma. Introducem apoi tava la cuptor atat cat este necesar. Se serveste cu sos de rosii. Sa aveti pofta!
1
E de prefarat sa se adauge cascavalul spre sfarsitul coacerii.