Aluat de foietaj cu branza sarata

de Merisor in Prajituri, 11 Ian 2014 | 13535 vizualizari

 

Eu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor.
Pe celalalt l-am prezentat intr-o reteta anul trecut.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 120 ml apa rece
  • 120 ml ulei
  • 150 gr unt
  • 1 lingura otet de vin
  • 150 gr branza sarata
  • 600 gr faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj cu branza sarata:

Cealalta reteta am prezentat-o aici.

De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat.

Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea aluatului, iar otetul ajuta la fragezirea acestuia.

Batem oul bine, pana se amesteca albusul cu galbenusul, apoi adaugam trptat uleiul si frecam ca la maioneza.

Adaugam apoi otetul si apa rece si incepem sa incorporam faina.

Framantam un aluat nu prea tare, atat cat sa nu fie lipicios.

Untul trebuie tinut la temperatura camerei.

Branza o dam pe razatoarea mare.

Intindem aluatul pe masa infainata si vom infaina de asemeni sucitorul.

Incercam sa intindem aluatul cat de subtire putem, apoi vom ungem 2/3 din aluat cu unt si vom presara branza rasa deasupra. Pliem partea de aluat neunsa peste jumatate din partea unsa si presam usor cu mainile, apoi pliem partea pe care am presat-o peste cealalta parte unsa, nu facem invers ca se imprastie branza.

Din nou presam aluatul si incercam sa mai intindem marginile, apoi ungem iar 2/3 din aluat cu restul de unt si presaram branza apoi impachetam aluatul cum am procedat anterior.

Acoperim aluatul cu o folie, apoi il dam la rece cel putin o ora inainte de a-l folosi.

Trebuie sa se intareasca untul.

Se poate utiliza pentru saleuri, placinte, cremsnit si alte deserturi sau aperitive.

Eu am adaugat si coaja rasa de lamaie si portocala pentru ca l-am intrebuintat la cremsnit si l-am vrut aromat.

Sare nu mai adaugam intrucat este branza suficient de sarata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Merisor 1

11.01.2014, 23:09

Ela, ai un pic de rabdare ca urmeaza ))

mena29 1

12.01.2014, 22:23

Bravo harnicuto!

Merisor 1

12.01.2014, 22:59

Pup, Menucule

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere