Daca va doriti ceva mai divers ..merita ..o baza pentru tarte, biscuiti, fursecuri si tot ce se poate ;;)
Se amesteca cele doua faini cu sare, zahar, coaja de portocala si praful de copt, se adauga untul taiat cuburi si se lucreaza cu mainile, se adauga oul si galbenusul, daca este necesar, cateva linguri cu apa rece si se framanta pe masa de lucru, pana se obtine un aluat elastic si moale si untul se topeste.
Aluatul se da la rece macar 20 minute, dupa care se foloseste dupa bunul plac.
Exemplu,:.
Se intinde o foaie subtire, se asaza in tava tapetata cu unt si faina, se fixeaza bine cu mainile si deasupra se pune hartie de copt si ceva greu (orez, fasole uscate etc); se coace la 180° C, 10 minute, dupa care se ia foaia si se continua coacerea. Baza se lasa la racit, se umple cu ce doriti, eu am folosit ciocolata.
1
Puteti mari doza de fistic sau adauga esenta daca doriti un gust mai puternic.