Alheira cu cartofi crocanti

de cristeena20 in Pui, 29 Noi 2012 | 3627 vizualizari

 

Alheira este un carnat tipic portughez, special. A fost facut de evrei si este facut mai ales din carne de pasare cu paine. Exista mai mutle tipuri (cu masline, sunca, ciuperci..etc). E foarte bun la cuptor rumenit bine, dar si in tigaia gratar.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • sare, piper, pesmet, paprika, usturoi, unt
  • 1 carnat alhera
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alheira cu cartofi crocanti:

- Punem carnatul intr-un vas la cuptor sa se rumeneasca bine ( e gata cand pielita devine crocanta-rumena)

- cartofii ii curatam si ii fierbem cuburi pe jumate. Ii stoarcem de apa si intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu pesmet punem amestecul de cartofi amestecati cu sare, piper, boia, (poate fi si iute daca va plac mai crocanti, si unt). Deasupra presaram cu pesmet si mai punem cateva bucati de unt. Se dau la cuptorul incins pana cartofii prind o crusta de la pesmet. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alheira cu cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

adasev12 1

29.11.2012, 22:27

Rocsi 1

29.11.2012, 23:13

Bun

xana 1

05.07.2013, 17:29

Foarte bunut! Eu obisnuiesc sa prajesc alheira in putin ulei de masline incins, si inainte de a o pune in tigaie o tai usor pe lung, asa ramane intacta iar pielita se strange si ramane doar interiorul rumenit.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu carnat si linte rosie