Alba-ca-Zapada

de alinutzika in Prajituri, 21 Ian 2012 | 5895 vizualizari

 

O prajitura excelenta, care are o aroma deosebita de lamaie si care te indeamna sa tot mai iei cate o bucatica.....E la fel de buna si dupa 4-5 zile.
As manca zilnic asa ceva!

 

INGREDIENTE

Foi:

  •     400 g faina
  •     150 g unt
  •     6 linguri zahar pudra
  •     3 oua
  •     1 lingurita rasa amoniac dizolvata in 4 linguri lapte

 Crema:

  •     400ml lapte
  •     250 gr unt sau margarina
  •     3 linguri amidon
  •     200 g zahar pudra
  •     1 vanilie
  •     1 lamaie, de la care folosim zeama si coaja
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba-ca-Zapada:

Se fac mai intai foile. Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 4 bucati, care se intind fiecare si se coc pe rand pe dosul tavii, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca putin marginile. Nu se lasa mai mult.Aveti grija, foile se coc foarte repede. Intre timp puteti sa intindeti cealalta foaie.

Crema: Amestecam amidonul cu laptele, zaharul si vanilia si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa.

Cand e rece, amestecam untul frecat bine si adaugam zeama si coaja de la lamaie, dupa gust.

Intindem crema intre foi, egal. Pudram prajitura deasupra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba-ca-Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

22.01.2012, 20:36

preferata mea

alinutzika 1

23.01.2012, 18:39

amyAMY 1

26.01.2012, 11:41

si mie imi place aceasta prajitura.am sa o incerc foarte curind

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba-ca-zapada"