Prajitura cu jeleu si crema de lamaie

de diaconta in Prajituri, 11 Noi 2016 | 4508 vizualizari

 

Eu zic că este o combinaţie irezistibilă.
Aştept să-mi spuneţi părerea voastră.
Pregătisem lemon curdul  pentru îngheţată, dar cum am avut musafiri, planurile s-au schimbat şi am pregătit această prăjitură.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 220 g unt 82 % grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 320 g faina
  • 3 linguri smântâna
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Ingrediente crema de lamâie:

  • 300 g lemon curd,pregatit dupa reteta de aici http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2015/03/lemon-curd-crema-de-lamaie.html
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra

Ingrediente jeleu vişine:

  • 500 ml sirop de vişine
  • 2 linguri amidon alimentar

Pentru decor:

  • Fulgi de ciocolata, nuca de cocos, bilute argintii
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu si crema de lamaie:

Lemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca.

Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi obtinând 3 foi cu latimea de 12 cm.

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Am mixat untul moale cu zaharul pudra. Am adaugat pe rând galbenusurile, iar apoi smântâna.

Am încorporat faina amestecata cu praful de copt, amestecând cu o paleta.

Am adaugat aromele.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, apoi le-am încorporat în restul compozitiei.

Am pus compozitia în tava pregatita cu hârtie de copt, am pus la cuptor la 200 de grade C, pentru 20 de minute.

L-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat în 3 parti.

Pentru crema de lamâie, am mixat crema mascarpone cu zaharul, apoi am adaugat lemon curdul.

Pentru  jeleul de visine, am diluat amidonul cu putin sirop, apoi am adaugat restul siropului, l-am pus la foc mic, amestecând pâna s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am asamblat apoi prajitura. Peste prima foaie, am pus jeleu si un strat de crema. La fel si peste cea de-a doua foaie.

Dupa ce am pus cea de-a treia foaie, am mai pus putin jeleu si am îmbracat cu restul de crema.

 

Am  lasat  prajitura la frigider sa se raceasca, apoi am servit cu pofta.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere