Am revenit cu alta reteta de sos picant ,de data aceasta din dovlecel . Daca aveti ramas ratacit un dovlecel mai mare si mai copt,transformati-l imediat in sos picant.
La fel si ca si cel precedent de gogonele , reteta aici,este la fel de bun.
Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele.
Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta .
Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de preferat tuci.Adaugam ,sarea ,zaharul ,pasta de tomate,uleiul ,ardeiul iute tocat marunt si fierbem sosul la foc mic 45 min, amestecand din cand in cand.
Curatam si spalam usturoiul si-l trecem prin presa de usturoi si -l adaugam peste sos ,mai adaugam si foaia de dafin si mai fierbem sosul 5 minute,spre sfarsit adaugam otetul lasam inca 1-2 minute .
Repartizam sosul in borcane sterilizate si infiletam cu capace la fel sterilizate.
Dam sub patura pana se racesc complet.
Sosul este gata.
Pofta buna!
1
Daca aveti dovlecei ramasi mai mari folositi-i cu incredere,v-a iesi un sos minunat.
2
Aveti grija la dozarea ardeiului iute.