Adjica abhaziana (2)

de anisoara in Conserve, 15 Sep 2010 | 17947 vizualizari

 

Aceasta reteta o am din caietelul meu de retete , de foarte multi ani, dintr-o carte de retete veche, dar am preparat-o numai o data, pentru ca iti ajunge pentru multi ani inainte, daca nu se mananca iute in casa. Putini barbati rezista sa guste din ea. Este foarte, foarte iute, cu o aroma nemaipomenita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. de ardei iute rosu sau de culoare verde rosie
  • 50 gr de miez de nuca pisat
  • 200 gr de sare mascata
  • 7 catei de usturoi mascati
  • 15 gr.de condiment- semintele de  coriandru
  • 10 gr. de seminte de busuioc - oregano         
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Adjica abhaziana (2):

Se lucreaza cu mainele imbracate in manusi , deoarece o sa va usture foarte mult mainele. Se inlatura sémintele si coditele la ardei. Usturoiul se curata. Totul se toaca la masina de tocat sau se mixeaza bine in blender. Se adauga celelalte condimente si sare si se mai toaca inca odata. Se pastreaza la rece ,pana se va termina. 

Este o zacusca foarte buna si aromata  la mancarurile preparate la gratar, sau puteti sa adaugati ca un condiment aromat iute, la diferite sosuri, la mancaruri din legume si carne, la felul intai. Totul depinde , daca va place sa mancati iute sau nu.     

Daca ti-a placut reteta noastra "Adjica abhaziana (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe