Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C

de cristinne in Conserve, 30 Sep 2010 | 138929 vizualizari

 

Catina alba este un adevarat panaceu. Are printre alte vitamine, cel mai ridicat continut de vitamina E, Fsi C ( -cica de 14 ori mai mare decat a lamaii si de 2 ori mai mare decat a celebrului maces). Proprietăţile antioxidante ale cătinei o recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (este capabilă să vindece virozele respiratorii şi gripa), sănătatea ochilor şi prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge, reducerea inflamaţiilor.
Fructele de catina se recolteaza din august pana la sfarsitul lui octombrie, dar si iarna daca le gasiti aproape inghetate pe mladite, sunt perfecte!
Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in miere de albine.

 

INGREDIENTE

  • - miere
  • - fructe de catina  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C:

Se foloseste o parte miere si 3 parti fructe de catina. Intr-un borcan se pun fructele de catina spalate in prealabil pana se umple borcanul pe 3 sferturi. Un sfert se adauga miere, se amesteca si se tine la rece (este valabil la frigider si 2 ani). Se consuma cate o lingurita, mestecata in fiecare dimineata pe stomacul gol

Daca ti-a placut reteta noastra "Catina cu miere, la borcan - pt imunitate si vitamina C" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]