Acrisoara Dulce

de laughylau in Prajituri, 6 Noi 2011 | 6005 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • coaja unei lamai

crema de mere:

  • 5 mere mari
  • 100 g zahar
  • sucul de la doua lamai
  • 50 ml suc mere
  • 40 g amidon
  • 80 g unt

crema vanilie:

  • un plic praf de budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Sirop 1:

  • cojile celor 5 mere
  • sucul unei lamai
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml apa

Sirop 2:

  • 200 g visine
  • 80 ml apa
  • sucul unei lamai
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acrisoara Dulce:

Preparare blat:

Se bat albusele spuma tare impreuna cu apa. Se adauga zaharul si se continua batutul pana cand se intaresc. Se adauga cate un galbenus, pe rand, coaja de lamaie si la sfarsit, faina.

Intr-o tava cu hartie cerata se toarna amestecul rezultat. Se coace 35 minute in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius. Cand e gata, se desprinde hartia cerata si se taie in doua pe orizontala.

Pentru siropul 1 se fierb 10 minute cojile merelor cu apa. Se ia de pe foc si se adauga sucul lamaii si zaharul vaniat.

Pentru siropul 2 se fierb 5 minute visinele in apa si suc de lamaie. Se strecoara, iar visinele se vor folosi la decor.

Crema de mere se prepara punand untul intr-un vas pe foc mic. Cand e topit, se pune zaharul si se asteapta pana se dizolva. Se pun si merele rase (vasul e inca pe foc) si se fierb 7 minute. Amidonul se dizolva in sucul de mere si lamaie si se adauga la amestecul care fierbe. 1 minut se mai lasa pe foc, sa clocoteasca pe foc micut.

Pentru crema de vanilie se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic.

Finalizarea: Prima parte din blat se insiropeaza cu siropul 1. Se pune crema calduta de mere dupa care se aseaza cealalta parte a blatului si se insiropeaza cu siropul 2, apoi se niveleaza budinca de vanilie calda.

Se orneaza cu visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Acrisoara Dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine