Va mai recomand aceasta reteta tot de la Mihaela mea din Italia;la prima vedere pare foarte complicata dar va asigur ca nu este asa,iar gustul este superb si sanatoasa cu multe legume.Dupa cum poate stiti si voi,sunt unele retete care nu pot fi traduse cuvant cu cuvant si le folosim si noi asa cum sunt;aceasta reteta ar insemna apa fiarta,ceea ce nu are nici o legatura;printre ingrediente se numara si bobul;acesta se aseamana cu fasolea,pastaile au boabe mari albe si gustoase;eu daca nu am avut bob,nici nu stiu daca se gaseste in conserve,am folosit fasole cu bobul mare;de asemenea va mai spun ceva,aceasta reteta se pregateste intr-un vas mare iar la final se pune in vase mici si se serveste direct din ele.
In cratita cu ulei incins,pui ceapa taiata pestisor,prazul si tulpina de telina rondele,morcovul si ardeiii cubulete,2catei de usturoi zdrobiti si lasi sa se caleasca 2-3min,dupa care adaugi rosiile oparite,decojite si taiate felii,mazarea,fasolea scurse si clatite cu apa rece,spanacul(de preferinta frunze congelate nu cubulete cu frunzele tocate),1ceasca de apa fiarta, condimentezi,acoperi vasul si lasi sa fiarba incet pana scade 30-40min;intre timp,prajesti o felie de paine,o stropesti cu ulei de masline o freci cu usturoi sau dupa preferinta pui deasupra un varf de usturoi pisat,pui felia in vasul mic,deasupra mancarea de legume,peste legume spargi 1ou,peste ou pui parmezan sau cascaval ras si dai la cuptor cateva minute cat se leaga oul;se serveste cald direct din vas.
Pofta buna!!