A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cartofi cu rozmarin

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja si se taie bucatele potrivite. (eu un cartof il tai in 12 bucati). Intr-o tava se pun 5 linguri ulei de masline, bucatelele de cartofi, rozmarinul. Cateii de...Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja si se taie in patru. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul incins. Adaugam cartofii si lasam pe foc pentru 5 minute amestecand usor din...Citeste continuarea

Cartofi cu castraveti acri si marar

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Pentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, fasii, rondele (cum doriti). Se curata ceapa si...Citeste continuarea

Cartofi brutaresti cu ceapa

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii cat mai subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Punem uleiul la incins si calim ceapa pana devine aurie. Cartofii se...Citeste continuarea

Bame cu sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

In caz ca aveti bame proaspete, ele se curata de codite, se spala foarte bine. Se pun intr-un vas  cu apa rece peste care se adauga ~ 50 ml otet de vin si apa cat sa le acopere. Se dau in...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Curatam ardeii de cotor si seminte, se spala bine si se lasa la scurs. Ardeii se cresteaza la capat, ca sa patrunda fierberea si prin umplutura. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si...Citeste continuarea

Piper din seminte de papaia

Postat de: ianculubita in Conserve

Se taie fructele in jumatati, cu o lingurita se scot semintele, se spala de pulpa care sta agatata de ele, se pun apoi in tava pe hartie de copt si se da tava la cuptor, la foc mic, cu usa...Citeste continuarea

Rasturnata cu papaya

Postat de: ianculubita in Prajituri

Se pregateste o spuma tare din albusuri batute cu un praf de sare, zaharul brun, se adauga galbenusurile frecate putin apoi untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea

Omleta cu ardei si ceapa

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Ardeiul, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, ouale se spala, se sparg si se bat impreuna cu laptele, sare si piper. Intr-o tigaie de teflon sau ceramica punem la prajit impreuna cu...Citeste continuarea

Tort tiramisu reteta cu zahar aurit

Postat de: ianculubita in Torturi

Se amesteca branza intr-un castron impreuna cu zahar, un praf de sare, galbenusurile si frisca batuta.In inelul de la forma de tort patrata pus pe un platou, se pun piscoturile trecute prin cafea...Citeste continuarea

Cotlet glazurat

Postat de: Angelica in Porc

1.Spalam si stergem bine bucata de cotlet cu un prosop de bucatarie 2.Pudram toata carnea cu delikat legume, boia si piper.Intindem condimentele cu mana pe toata suprafata bucatii de cotlet....Citeste continuarea

Orange Cheesecake

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se zdrobesc biscuiții la robot, se amestecă cu zaharul și cu margarina topită. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă cu pereții detașabili și se apasă bine cu o lingură sau...Citeste continuarea

Salau cu orez si naut

Postat de: Veronica22 in Salau

Pestele curatat de solzi si intestine se fileteaza.Se lasa cu piele.Portionam apoi bucatile de peste(eu le-am taiat in jumatate. Se sareaza si pipareaza si se lasa cateva min dupa care se pune la...Citeste continuarea

Orez cu ardei gras colorat -de post

Postat de: Veronica22 in Mancaruri de post

Ceapa tocata marunt se pune la calit in ulei la care adaugam usturoiul tocat foarte marunt. Adaugam la calit morcovul taiat in fasii cu ajutorul curatitorului de legume. Dupa 2-3 min adaugam...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu ananas si nuca...

Postat de: ilinca_rox in Dulciuri

Cu ajutorul mixerului batem albusurile spuma, ca pentru bezea. Apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Turnam si uleiul in compozitie si mixam inca putin. Adaugam faina si praful de...Citeste continuarea

Fursecuri cu cacao si banane

Postat de: timea in Dulciuri

Intr-un bol amestecam untul topit si racit cu zaharul pudra, cacaua si banana facuta piure. Adaugam apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt. Copozitia obtinuta o dam la rece...Citeste continuarea

Musaca cu carne tocata de pui si...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Cartofii ii fierbem in apa cu putina sare,cand sunt gata ii lasam sa se raceasca si ii curatam.Intr-o tigaie punem putin ulei si carnea tocata de pui si o lasam sa se faca bine.Ceapa se toaca și...Citeste continuarea

Floare cu fineti

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron,in mijloc punem praful de sare,zaharul,galbenusurile si rama.Separat incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in lapte,apoi o turnam in castron si incepem sa...Citeste continuarea

Foietaj cu ciocolata si zmeura

Postat de: Papalapap in Dulciuri

Să începem cu foaia de aluat. Întinde-o pe suprafața de lucru și, cu ajutorul unei forme de romb din hârtie, cu diagonala de 10 x 6 cm (1) , pe care ai pregătit-o dinainte,...Citeste continuarea

Pui in lapte cu scortisoara

Postat de: simona72 in Pui

Pentru aceasta reteta se foloseste puiul intreg. Eu am avut un pui destul de marisor si cu siguranta ne-ar fi ramas si pentru a doua zi. Pentru ca am vrut sa reduc si timpul de preparare si sa fac...Citeste continuarea

Bruschete de post

Postat de: babi5 in Mancaruri de post

Feliile de pine se decupeaza cu formele de la fursecuri, apoi le punem la prajit in aparatul de senvisuri. Le frecam cu catelul de usturoi pe fiecare in parte apoi cu o pensula de silicon le...Citeste continuarea

Oreo cheesecake

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru crusta: zdrobim biscuitii la robotul de bucatarie si ii amestecam cu untul topit. Amestecam cu o spatula si asezam compozitia intr-o tava cu inel detasabil unsa in prealabil cu putin unt....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare taraneasca cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ardeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba. Se prepara perisoarele cu...Citeste continuarea

Piersici umplute cu crema de branza

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Scoatem piersicile din compot si le punem intr-o sita la scurs. Intre timp ne ocupam de crema. Amestecam branza dulce cu iaurtul si zaharul si amestecam energic pana obtinem o crema omogena....Citeste continuarea

Cozonac de post

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Aluat- Se pune sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut.Drojdia se freaca cu o lingura de zahar. Faina cernuta se pune intr-un bol cu un praf de sare. Adaugam peste sucul...Citeste continuarea

Sarmale- reteta video

Postat de: Oana in Porc

Ceapa tocata marunt se amesteca impreuna cu carnea tocata, orezul spalat in apa rece, sare, piper si cimbru uscat. Frunzele de varza se spala cu apa rece si se curata de cotoare. Se umplu apoi...Citeste continuarea

Frigarui din piept de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pieptul de pui se curata, se spala si se taie bucati patrate potrivite. Ardeii se spala, se curata si se taie patrate. Ceapa se curata, se taie in sase si se desfac foile. Rosiile se...Citeste continuarea

Ruladă Cristal

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin...Citeste continuarea

Sos asiatic a la Panacris

Postat de: panacris in Sosuri

Ardeii și morcovul curățați se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu bucățile de ananas de la Sun Food și puțină apă, la foc mediu, neacoperit,...Citeste continuarea

Salata cu porumb, fasole, ceapa...

Postat de: panacris in Salate

Într-un vas mare puneM boabele de porumb, boabele de fasole, toate scurse de zeamă ceapa tăiată julien și boabele de rodie. Se amestecă ușor, se asezonează de sare, piper, uleiul de...Citeste continuarea

Ciolan de porc cu ierburi aromate

Postat de: ralu_ca in Porc

Se cresteaza ciolanul pe toate partile si se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , apoi se unge cu ulei de masline si se da la cuptor approx o ora.  Otinem o carne cu un...Citeste continuarea

Rulada cu gem de fragi

Postat de: AnaDima in Prajituri

Laptele si margarina se pun la fiert, pana se topeste margarina. Cand clocoteste laptele se adauga zaharul, se asteapta pana se topeste zaharul si se adauga faina, cate o lingura, pe rand. Se...Citeste continuarea

Prajitura cu mere de post

Postat de: getix in Dulciuri

Aluatul 1: Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele. Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele...Citeste continuarea

Aperitiv bulete cu cascaval

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se rade cascavalul si se amesteca cu piureul de cartofi, oul, pesmetul, sare si piper. Se omogenizeaza bine ingredientele. Cu mana uda se formeaza buletele si se asaza pe o folie de plastic. Se...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu carne tocata...

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Tocam carnea. Curatam ceapa si o taiem fin. Curatam ardeiul gras si il taiem cubulete mici. Intr-o tigaie mai inalta punem la incins 2-3 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Cand...Citeste continuarea

Păstrăv la cuptor în folie

Postat de: elucubratiiculinare in Pastrav

Încălzim cuptorul la 220 grade C. Pregătim 2 folii. Eu am preferat de data aceasta hârtie pergament în locul foliei de aluminiu. Stropim cu ulei folia, așezăm un...Citeste continuarea

Rulou de pastrav

Postat de: inocika in Pastrav

Pastravul se fileteaza. Orezul se pune in tigaia cu ceapa si ardei, se fierbe. Se adauga menta, fileurile se condimenteaza si se umplu cu branza. Se ruleaza, se da la cuptor. Sosul: se...Citeste continuarea

Gem de portocale

Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / Gem

Curatati portocalele de coaja si le taiati in cuburi, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine pana se dizolva usor zaharul in sucul format. Se lasa la macerat timp de o ora, apoi...Citeste continuarea

Tort din orez cu pere

Postat de: babi5 in Torturi

Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si...Citeste continuarea

Prajitura cu crema

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se separa ouale. Albusurile cu un praf de sare se bat tare. Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios. Se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea

Prăjitura Rudy

Postat de: diaconta in Prajituri

Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura. Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat...Citeste continuarea

Salata din piept de pui

Postat de: Constelatialeu in Salate

Pentru ca am avut fierte legumele si pieptul de pui,cu o zi inainte,doar maioneza mi-a luat ceva timp,ca a trebuit sa se raceasca galbenusul de ou. Dupa ce am pregatit si maioneza, am maruntit...Citeste continuarea

Frigarui de porc cu legume

Postat de: Valclaudia in Porc

Curatam si spalam legumele. Le taiem bucati mari. Carnea o taiem cubulete, carnatii ii taiem felii de grosimea unui deget. Pe betigasele de frigarui asezam bucati de carne,carnati si...Citeste continuarea

Cuib de viespi ( Darázsfészek)

Postat de: Mokuska in Dulciuri

Amestecam ouale cu zaharul, coaja de lamaie, untura si sarea. Faina cernuta amestecam cu drojdia uscata, dupa care incepem sa incorporam ouale.  Incepem sa framantam adaugand laptele caldut...Citeste continuarea

Fursecuri Linzer cu nuci si gem de...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina. Invelim aluatul in folie...Citeste continuarea

Rulouri cu salata de ciuperci si ton

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin,...Citeste continuarea

Spaghete cu parmezan si sunca

Postat de: reisnaor_2006 in Spaghete

Se fierb pastele in apa cu sare. Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei, se adauga sunca taiata feliute, se calesc impreuna 2 minute. Rosile le taiem cubulete si le adaugam in tigaie...Citeste continuarea

Tarta cu nuci si magiun de prune

Postat de: Ksenya in Prajituri

Se porneste cuptorul la 180 grade.Preparam aluatul din toate ingredientele cerute si formam o coca pe care o dam la frigider pentru 30 min. Intre timp preparam umplutura din nucile macinate si...Citeste continuarea

Biscuiti cu Nutella

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Aluatul Intr-un castron punem faina zaharul si untul taiat cubulete.Adaugam si in pic de sare. Amestecam pana aluatul devine faramicios.Adugam ouale si framantam. Cand totul este bine...Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem un  praf de sare si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma pufoasa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (7 linguri), praful de...Citeste continuarea