O prajitura cu mere si branza de vaci, tare aromata si suculenta. Nemtii zic ca merge si la aniversari si de sarbatori, eu va las pe voi sa decideti cand si daca o incercati. Tare incantata sunt ea, seamana cu ruseasca putin si trebuia sa fie cu mere felii, dar mi s-a pus mie pata pe o prajitura cu mere intregi si asa am facut! :)) Data viitoare va fi altfel.
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu marginile detasabile si diametru de 26 cm.
Se curata merele de coaja si de cotor, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Se aseaza in tava si daca este nevoie se taie cate o felie de la baza fiecarui mar ca sa stea cat mai drept. Se umple fiecare mar cu nuca macinata, iar deasupra se presara putin zahar vanilat si se dau la cuptor pentru aprox. 15 minute, pana incep sa se inmoaie putin.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga aprox jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se dizolva zaharul.
Margarina Rama mit butter si mixeaza cu zaharul ramas si cu celalalt zahar vanilat pana amestecul devine spumos, circa 4 minute. Se adauga pe rand galbenusurile, coaja de lamaie, branza quark, grisul in ploaie si se mixeaza bine dupa fiecare.
Luam pe rand cate o lingura sau doua din amestecul cu branza si le incorporam la albusuri amestecand incet cu o paleta de jos in sus. Scoatem merele din cuptor si turnam amestecul rezultat peste ele in tava, cu grija nivelam frumos si apoi dam la cuptor pentru 65 de minute pe treapta cea mai mica.
In ultimele 15 minute, dam putin mai tare flacara cuptorului ca sa se rumeneasca frumos deasupra. Se lasa sa se raceasca in cuptor, dupa ce l-am oprit, inca 15 minute, apoi se scoate pe un gratar si se lasa la temperatura camerei vreo doua-trei ore, dupa care se poate da la frigider.
Se portioneaza si se serveste pudrat cu zahar praf sau cu o lingura doua de dulceata, dupa preferinte.
Pofta buna!
1
prajitura este mult mai rapida daca, in loc de mere intregi, taiati merele felii si le adaugati la urma in compozitie, dar timpul de coacere nu difera