Este facuta cu mare placere pentru o persoana draga mie. O persoana care este alergica la ou si care mananca cu greu o prajitura facuta in casa. Asa ca m-am hotarat ca de sarbatori sa-i fac acest mic cadou si cu sfaturile primite de la voi si mai ales de la Timea am facut aceasta tarta. Multumesc Timi!>:D< Sarbatori fericite tuturor!
pentru aluat:
pentru caramel:
pentru crema de ciocolata:
Pentru aluat: taiem untul sau rama(eu am folosit rama) cuburi, il punem in cuva robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si ii dam 2-3 pulsatii. Adauga, coaja rasa de portocale, bicarbonatul stins in sucul de la jumatate de portocala, faina amestecata cu un praf de sare. Am pornit robotul si am mixam cateva secunde, pana aluatul s-a desprins de pe peretii vasului. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 30 minute. Intindem cu sucitorul aluatul pe masa de lucru usor infainata, il punem intr-o forma rotunda de tarte si taiem surplusul de pe margini. Aluatul ramas l-am intins din nou, am taiat cu o forma inimioare si am facut cateva bilute. Le-am copt si pe acestea pana au devenit aurii, iar peste blatul din tava am pus hartie de copt, bilute speciale pt copt sau fasole, in cazul meu, si am copt tarta la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Am inlaturat hartia de copt si fasolea si am mai lasat inca 10 minute aluatul in cuptorul incins.
Pentru caramel: am pus zaharul, apa, cuisoarele si anasonul intr-un ibric. L-am lasat sa fiarba pana apa a scazut si incepe sa se lege siropul. Am scos mirodeniile, am dat din nou pe foc si am lasat pana siropul format a inceput sa se caramelizeze. Nu am dorit sa devina prea aramiu, voi puteti sa-l lasati pana are culoarea chihlimbarului...Aproape din jumatate din zaharul caramelizat l-am intins pe o hartie de copt, iar restul l-am pus din nou pe aragaz. Cand s-a caramelizat asa cum am dorit, am pus untul, am amestecat bine pana la incorporarea si topirea completa a untului. Am turnat caramelul in tarta, iar peste caramel am pus nuci prajite si zdrobite cu sucitorul.
Pentru crema de ciocolata: am rupt ciocolata in bucati si am topit-o pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Am trecut prin ciocolata topita bilutele rotunde din aluat, pe unele le-am trecut si prin nuca macinata si le-am lasat sa se intareasca. Amestecul de ciocolata topita si frisca l-am dat la frigider pentru 2-3 ore, pana s-a intarit. Am hidratat gelatina in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi am pus-o pe flacara pana s-a topit. Am adaugat peste gelatina laptele condensat rece. Am mixat crema de ciocolata care a stat la frigider, se intareste imediat asa ca aveti grija cat o mixati, apoi adaugati treptat laptele condensat in timp ce mixati. Puneti crema in tarta, peste caramel si nuci. Dati la frigider pentru 2-3 ore pana se intareste. Decorati tarta cu inimioarele si bilutele trase in ciocolata si nuci si bucati din zaharul caramelizat pe care l-ati intins pe hartie de copt. Sa va fie de folos!!