Prajitura cu foi si crema de portocale

de laura_n in Prajituri, 21 Dec 2014 | 11745 vizualizari

 

O prajitura buna si aromata care poate fi de ajutor in preajma sarbatorilor

 

INGREDIENTE

  • pt foi
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar brut
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • aprox 500 gr faina
  • pt crema
  • 600 ml lapte dulce
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar brut
  • 2 portocale
  • 3 linguri gris
  • 150 gr unt
  • pt ornat
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de portocale:

Lasam ingredientele la temperatura camerei.

Pregatim aluatul pentru foi.

Intr-un castron, punem bicarbonatul de sodiu si adaugam laptele dulce. Amestecam, adaugam zaharul, un praf de sare. Amestecam pana se topeste zaharul, adaugam uleiul. 

Cacaoa o amestecam cu faina. Peste ingredientele umede adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Daca e cazul,mai adaugati un pic de faina, desi tinut la frigider aluatul capata consistenta ideala.

Dupa ce am terminat de facut aluatul, ambalam in folie alimentara si il tinem 1 ora la frigider.

Dupa ce a stat la frigider, scoatem aluatul, il impartim in 4 portii egale, din care intindem 4 foi dreptunghiulare. Intepam fiecare foaie cu o furculita, inainte de a o baga la copt.

Lasam foile la racit dupa ce s-au copt.

Intr-un castron, mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul si cateva linguri de lapte. Adaugam restul de lapte si punem pe foc la fiert. Adaugam cele 3 linguri de gris si lasam sa fiarba pana capata consistenta crema. Intre timp, spalam bine portocalele. Radem coaja si stoarcem sucul. 

Luam de pe foc crema si adaugam sucul si coaja de portocale. Lasam la racit.

Untul moale il mixam adaugam treptat din crema de gris pana o incorporam pe toata.

Alternam foile cu crema, incheiem cu ultima foaie peste care presaram un strat generos de nuca de cocos. Asezam o hartie de copt peste prajitura, punem o greutate peste ea si o dam la rece. Trebuie lasata cel putin o zi la fragezit.

Ornam cu bombonele colorate sau cu ce doreste fiecare.

Este extrem de buna si aromata.

TIPS-URI

1

din compozitia de mai sus au rezultat 4 foi cu dimensiunea de aprox. 35 x 25 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:04

Ce prajitura buna!

DIANA B 1

28.12.2014, 12:24

Ai facut praji si-ai si postat-o aici ??? Stii cat ma bucur ? Sper sa-ti fie din ce in ce mai bine si sa revii cu veselia ta

mihaelar63 1

12.01.2015, 09:11

Super !!! O vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu smantana si unt