Mamaliguta am mai scris cum o fac, dar o sa scriu si aici. Am venit cu mai multe poze de data aceasta. Am scris si cantitatile exacte la ingrediente.
Cat despre laptele cu mamaliga, pot sa spun ca-mi aduce aminte de copilarie, cand stateam la bunica, seara, la o mica masa rotunda si ma asezam pe o copaie, iar bunica imi zicea sa nu mai stau acolo pentru ca voi face numai fete :))) si uite ca fata am facut deocamdata.
De adaugat ca laptele proaspat de la vaca era foarte bun, imi placea nefiert, fara sare sau zahar. Si bine-nteles, abia asteptam sa-l manac cu mamaliguta pregatita de bunica.
Cred ca lucrurile simple aduc, de fapt, cele mai mari bucurii.
Se pun apa, sarea si uleiul intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator.
Se serveste cu lapte dulce.
1
Se pune o lingura de ulei in mamaliga pentru a nu se lipi prea tare de tuci.
2
Malaiul se pune inainte de a clocoti apa pentru a nu se forma cocoloase.