Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

de Corinuta in Dulciuri, 22 Dec 2014 | 6761 vizualizari

 

Sunt niste fursecuri tare bune, daca urmati cativa pasi simpli sunt si usor de facut. Aici se fac mereu de sarbatori, eu doar am cumparat odata, dar nu mi-au placut, in schimb nu se compara cu astea facute in casa. Am pus un video la sfarsit, sa vedeti cat de usor se fac.

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama mit butter
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 150 g migdale macinate
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • o pastaie de vanilie
  • zahar pudra + un zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie:

Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele macinate si praful de copt. Se adauga peste untul mixat si se amesteca bine impreuna cu sarea si sucul de lamaie. Se rastoarna aluatul pe masa infainata si ii dam o forma aplatizata. apoi il invelim in folie si il dam la frigider minim o ora sau si mai bine peste noapte.

Scoatem aluatul din folie, rupem din el o bucata de dimensiunea unui pumn, apoi pe masa infainata formam un rulou subtire din care taiem bucatele de aprox 10 grame si le rulam in forma de semiluna. Asezam fursecurile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade timp de 11-15 minte pana se rumenesc usor.

Dupa ce se scot din cuptor si se racesc 10 minute, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. 

Si video-ul de care va spuneam: https://www.youtube.com/watch?v=pBBK5h_Ep38

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Sarah Bernard