Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tocana de peste cu dovlecel
Postat de: Ksenya in PestePestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim...Citeste continuarea
Tort cu nuci si migdale
Postat de: margo in TorturiAlbusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga praful de sare si apoi zaharul,treptat.Se mixeaza pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu mamaliguta si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe spala ficateii, se dau cu sare si se pun la prajit, in ulei, intr-o tigaie acoperita cu capac. La inceput, acestia isi vor lasa apa, dupa care aceasta se va evapora si atunci vor incepe sa se...Citeste continuarea
Portokalopita- Placinta greceasca...
Postat de: simona72 in PrajituriFoile de placinta se rup bucati cat mai mici, eu le-am taiat cu foarfeca de bucatarie. Daca aveti copilasi mici ii puteti pune pe ei sa faca treaba asta, e ca o joaca si cu ocazia asta ii...Citeste continuarea
Cozonac floare umplut cu finetti
Postat de: Oana in DulciuriAm pus toate ingredientele pentru aluat la robot si le-am lasat la framantat 15-20 de minute. Am pus apoi aluatul la crescut intr-un bol curat, intr-un loc cald si acoperit cu un prosop. A crescut...Citeste continuarea
Placinta cu carne de miel si...
Postat de: simona72 in OaieCarnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust,...Citeste continuarea
Tarta cu piersici
Postat de: retetele_tinei in PrajituriPrima data se face crema, pt ca ea trebuie lasata la racit. Asadar, se pun 400ml lapte la fiert.Si pana fierbe laptele, se mixeaza bine, galbenusele cu zaharul si cu vanilina.Dupa ce s-au format o...Citeste continuarea
Friptura de miel in stil marocan
Postat de: simona72 in OaieCarnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se...Citeste continuarea
Buturuga din biscuiti
Postat de: sufletista in PrajituriCrema -intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana se dizolva zaharul.Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cacao si dizolvam cu putin lapte,adaugam laptele fierbinte...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu mazare si cartofi
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Carnea se spala . Morcovul se taie rondele , ceapa , usturoiul si telina se toaca . Prajiti usor legumele . Sarati . Adugati carnea si 4 l apa ....Citeste continuarea
Prajitura cu mac si jeleu de ananas
Postat de: Angelica in Prajituri1.Intr-un bol punem galbenusurile si le batem bine cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza. 2.Punem apoi jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa batem pana devine totul spuma....Citeste continuarea
Tocanita de pui cu bureti de roua
Postat de: mihaelar63 in PuiCeapa se curata si se spala , se toaca cubulete marunte . Puiul se curata, se portioneaza si se spala , se tamponeaza cu un servet sa fie uscat . Puiul se pune la prajit in...Citeste continuarea
Varza cu ciolan
Postat de: adela_64 in PorcSe fierb ciolanele vreo 40-45 de minute de cand incep sa dea in clocot. Varza se toaca, apoi se freaca cu sare de lamaie si sare, se lasa se sa se inmoaie vrei 15 minute, apoi se stoarce bine....Citeste continuarea
Paine fara framantare
Postat de: adela_64 in PiineSe pune faina intr-un castron incapator, drojdia se dizolva intr-un pahar cu o parte din cantitatea de apa si se toarna peste faina, se adauga si restul de apa, apoi sarea , se amesteca totul, se...Citeste continuarea
Saratele fragede cu untura si lapte
Postat de: Toamna07 in Aperitive / GarnituriEu le-am facut cu untura. Am cumparat osanza pe care am topit-o in ceaun .Am taiat-o cubulete si am adaugat peste ea o ceasca de apa.La foc mic ...Am obtinut o untura alba ca zapada. Buna de...Citeste continuarea
Socata reteta bunicii
Postat de: mihaelar63 in BauturiSocata reteta bunicii Am facut un sirop din 2 cani cu apa si zahar . Am diluat in el drojdia de bere . Am spalat si am taiat felii lamaile . Am pus intr-un recipient mare florile de soc...Citeste continuarea
Tort bomba de portocale
Postat de: Toamna07 in TorturiMod de preparare BLAT: Topim untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde,apoi adaugam zaharul si amestecam bine.Punem si ouale ,zeama de la cele 2 portocale. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Penne cu dovlecel si morcov
Postat de: gurita_ta2005 in PenneSe pune pe foc o oala cu apa si sare,cand incepe sa fiarba se adauga pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj(nu se lasa la fiert foarte mult,trebuie sa fie usor al dente) Ceapa se toaca marunt,se...Citeste continuarea
Orez cu praz
Postat de: adela_64 in Mancaruri de postMai intai punem maslinele intr-un ibric cu apa peste ele si le fierbem vreo 5 minute. Stingem focul si le lasam sa astepte asa pana le vine randul de punere in executie ! Se curata cepele si se...Citeste continuarea
Castraveti umpluti cu telemea...
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriCastravetele se spala se taie in doua apoi fiecare bucata in doua, obtinind astfel 4 bucati pe care le scobim bine cu o lingutita, le asezam pe un platou. Ceapa o curatam o spalam...Citeste continuarea
Tartine cu mazare verde
Postat de: mihaelar63 in SandvisuriCeapa se curata si se toaca marunt . Prajiti usor ceapa in ulei de masline ,1-2 minute . Adugati mazarea, ierburile aromate , sare si 1/2 cana apa . Dati un...Citeste continuarea
Turta Dulce Glazurata (Reteta Video)
Postat de: Ina75 in DulciuriPunem bicarbonatul de sodiu si un varf de lingurita cu sare peste cele 330 g de faina si amestecam bine. Pregatim aragazul si o cratita in care punem o lingura (cu varf) cu zahar. Amestecam si...Citeste continuarea
Nuci umplute cu crema de ciocolata
Postat de: merisor67 in PrajituriIntr-un bol, mixam untura cu margarina, zaharul si putina sare, pana la topirea zaharului. Eu rasnesc zaharul inainte, pentru a scurta din timp. Adaugam oul, iaurtul in care am dizolvat bine...Citeste continuarea
Kinder Bueno
Postat de: mitinita in PrajituriBlatul Preincalzim cuptorul. Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul. Adaugam pe rand faina,...Citeste continuarea
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Postat de: rhapsody in DulciuriBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 3. Toarna...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocala si ciocolata...
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine. 3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul...Citeste continuarea
Supă cremă de sfeclă roșie
Postat de: elucubratiiculinare in SupeCurățam, spălam și tocăm legumele. Se pun într-o oală și adăugăm apă cât să acopere legumele cu 5 cm. Se pun la foc pentru 20 minute de când începe apa să...Citeste continuarea
Crutoane făcute în casă
Postat de: elucubratiiculinare in PiineDe preferat să se folosească pâine veche de 2-3 zile. Se taie pâinea felii, apoi cubulețe de 1 cm. Se pun într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Se mai stropesc cu ulei de...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: GABRIELACALI in PrajituriAluatul l-am preparat amestecand ouale cu zaharul, uleiul si praful de copt stins in otet. Am adaugat un praf de sare si faina si am framantat pana nu s-a mai lipit de mana. Am intins cu...Citeste continuarea
Cipsuri de casa
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeCuratam cartofii de coaja si ii feliem cat se poate de subtire. Eu am o razatoare prin care pot obtine feliute de 1mm. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Asezam in tava pe hartie de copt...Citeste continuarea
Frigarui cu ciuperci si rosii cherry
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntr-un bol amestecam uleiul, cu vinul, sare, piper, boiaua de ardei, busuiocul. Adaugm usturoiul curatat, pisat si mararul verde tocat marunt. Frecam bine acest amestec. Spalam ciupercile, le dam...Citeste continuarea
Zacusca de ciuperci
Postat de: Ela68 in Zacusca1. Se coc ardeii kapia si se pun intr-un vas cu capac si se lasa cateva minute, astfel incat coaja sa poata fi usor desprinsa. Se curata de cotor si se taie fasii subtiri. 2. Spalam, curatam...Citeste continuarea
Ciolan de porc neafumat la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PorcCiolanul de porc l-am curatat si spalat.Separat am pregatit o pasta din usturoi pisat,mirodenii si ulei cu care am uns ciolanul pe care l-am crestat in mai multe locuri.Dupa ce l-am uns bine l-am...Citeste continuarea
Spaghetti cu nuca
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postSpaghetele se fierb in apa cu sare,apoi se trec sub jet de apa rece. Nuca se amesteca cu cacao,, esenta, stafidele. Intr-o tigaie se topeste untul,se adauga zaharul,se lasa cca 2...Citeste continuarea
Cosulete cu gem de afine
Postat de: retetele_tinei in DulciuriIntr-un bol amestecam faina cu varful de sare, zaharul si coaja de lamaie. Adaugam oul. Punem untul la microunde pt 1/2 de minut, dupa care il turnam peste faina. Dizolvam drojdia in lapte si o...Citeste continuarea
Tarta cu caise
Postat de: retetele_tinei in PrajituriIntr-un bol amestecam faina cu oul, zaharul, untul taiat bucatele, putina sare, coaja rasa de la o lamaie si praful de copt. Se framanta bine, pana untul se incorporeaza cu faina. La sfarsit,...Citeste continuarea
Pandispan cu visine
Postat de: Lia1 in Prajituri1. Eu aici am preparat cu visine din congelator. Le-am lasat sa se dezghete de seara intr-o sita antioxidanta. Erau deja fara samburi si spalate. Daca prepari din visine sau caise proaspete, le...Citeste continuarea
Tortellini cu sunca
Postat de: mihaelar63 in TortelliniSunca se taie cuburi si se prajeste in ulei intr-o tigaie tip Wok. Adaugati pasta de rosii desfacuta cu putina apa si+oregano . Pastele fierte in multa apa cu sare si scurse se toarna peste...Citeste continuarea
Vitel cu legume la cuptor
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se spala si se zvanta cu un srvet . Se sareaza si se pudreaza cu ghimbir pudra . Legumele se curata si se spala . Morcovul si ardeiul se taie in felii pe lungime . Se...Citeste continuarea
Sarmale cu carne de porc si pasat
Postat de: babi5 in PorcVarza se curata, se portioneaza, frunzele se spala si se storc bine, orezul se spala in mai multe ape si se scurge bine, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, morcovul si telina se curata,...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu cartofi la cuptor
Postat de: pity19 in PorcClatim carnea in jet de apa rece ; Taiem in felii ; Condimentam cu piper , vegeta si boia ; Punem o felie de cotlet intr-o punga , cu un ciocan batem bine carnea pe ambele parti ;...Citeste continuarea
Varza calita cu cartofi natur (de...
Postat de: babi5 in Mancaruri de postVarza se toaca marunt se spala si se stoarce bine. Cartofii se curata se spala se taie in doua apoi se pun la fiert cu un catel de usturoi, putina sare si 2 linguri de ulei. Varza se pune cu...Citeste continuarea
Fasole mozaic
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam ceapa si morcovul si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa se taie cubulete, morcovul se trece pe razatoare. Calim ceapa impreuna cu morcovul in ulei timp de 5 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Cum faci cozonaci- reteta video
Postat de: Oana in DulciuriAmestecam in vasul de robot laptele cu untul topit, ouale si esenta de rom, apoi adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie si portocala, faina si drojdia uscata. Lasam la framantat 15 minute, la...Citeste continuarea
Trufe cu ciocolată albă și nucă...
Postat de: Papalapap in DulciuriDă ciocolata pe răzătoare sau, și mai bine, rupe-o pătrățele și pune-le la mărunțit în robotul de băcătărie (1) . Varsă smântâna într-o crăticioară și,...Citeste continuarea
Carnati de casa- reteta video
Postat de: Oana in PorcCarnea tocata se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, condimentele dupa gust si apa. Se framanta bine carnea cu mana. Rulam cu grija membrana de carnati pe palnia masinii de tocat si umplem cu...Citeste continuarea
Piept de rata cu mere caramelizate...
Postat de: Papalapap in RataCurăță merele de coajă și îndepărtează-le cotorul (1) . Pentru aceasta, am folosit un cuțit cu lamă ceramică, ca să evităm oxidarea timpurie a merelor. Taie-le apoi în...Citeste continuarea
Vita marengo
Postat de: Sylvia in VitaMancarea la cuptor este preferata mea, timpul de preparare este adesea foarte mare dar timpul efectiv de pregatire este scurt intre 5 si 15 minute, apoi faci treaba linistita si din cuptor ies...Citeste continuarea
Paste cu sos de branza si ciuperci
Postat de: Valclaudia in PasteCuratam si spalam legumele. Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri mari, ceapa se taie cubulete, coditele ciupercilor se toaca marunt. Sotam toate aceste legume in 2 linguri de ulei timp...Citeste continuarea
Ciorba cu rasol de vita cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe pune bucata de rasol intr-o oala mare la fiert,trebuie sa fiarba minim o ora si jumatate,intre timp se mai completeaza cu apa daca aceasta scade. Ceapa o tocam marunt,morcovul il taiem...Citeste continuarea