Caltaboși răgățeni

de Panacris in Mezel de casa, 28 Dec 2014 | 5855 vizualizari

 

Prima oară, adică în urmă cu 22 de ani, când am văzut preparatul ăsta sincer mi-a venit să vomit :((( Cum o fi caltaboșul acela fiert și servit în zeamă, cu salată de hrean??? Răgățenii și muntenii sunt obișnuiți;) Aaaaa, o lămurire: răgățenii sunt locuitorii din capităală și împrejurimi;) Cică aici e Regatul ;) Ardelenii, bănățenii și probabil moldovenii, nu am făcut încă o cercetare, vizavi de moldoveni!!!,( dar acum mi-a trecut o străfulgerare prin creieraș;) )Dar an de an am încercat să-mi revin ;) Și uite că anul acesta chiar l-am preparat cu mare drag ptr TataZmeu ;) și chiar am trecut testul cu BRIO ;)

 

INGREDIENTE

  • spată de porc cca 500 g,
  • mațe groase de porc 3-4 bucăți,
  • orez bob mărunt cca 250 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru zeamă:
  • foi de dafin 3-4 bucăți,
  • apă cca 1000 ml,
  • piper boabe de trei culori.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltaboși răgățeni:

Carnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă la fiebere. Aici mulțumesc Oanei bucătăraș, pentri sfat;)  După ce s-au umplut mațele groase de porc, se leagă la ambele capete, astfel încât să nu cadă umplutura. Într-un vas încăpător se pun cca. 3000 ml apă rece, se asezonează cu foi de dafin, piper colorat și puțină sare, se pun caltaboșii și se lasă la fiert cca. 30 minute la foc mic neacoperit. Se servește cald, în zeama care a fiert, cu salată de hrean;) Sincer pozele nu surprind gustul real;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltaboși răgățeni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MOKUSKA 1

29.12.2014, 09:42

mirela0911 1

31.12.2014, 11:42

simona72 1

31.12.2014, 12:02

Nu am mancat nicidata servit cu zeama...Felicitari pt reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii