Acum de sarbatori am zis sa incerc si retete mai vechi, din caietul mamei, pe care nu le-am mai facut de ceva vreme. Probabil ca mai sunt pe site, dar sub alta denumire sau aceeasi. Eu am respectat reteta din caiet.
Pt. blat:
Pt.crema:
Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat si zaharul adaugat pe rand si batut bine dupa fiecare pana obtinem o spuma lucioasa si care face tepi. Se pun galbenusurile pe rand si se amesteca usor dupa fiecare. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca separat, apoi se toarna peste spuma in doua reprize, amestecand cu o paleta usor prin rasturnare de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate pe un gratar.
Crema: Untul cu zaharul pudra se mixeaza bine pana se topeste zaharul si obtinem o crema spumoasa, se adauga nessul apoi nuca macinata. Se omogenizeaza.
Dupa ce s-a racit blatul, se intinde crema peste blat iar deasupra se rade ciocolata. Se da la rece putin apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
In loc de ciocolata rasa se poate face o glazura care se intinde peste crema!