Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pizza Royal (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana in PizzaPresar putin faina pe masa de lucru, scot aluatul din bol si il impart in trei bucati, doua bucati le voi folosi pentru blat de pizza si a treia fac din ea bilute mici, bilutele acestea va voi va...Citeste continuarea
Reteta sos de pizza (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana in SosuriPun o tigaie pe foc mediu, adaug ulei. Peste ulei adaug ceapa, o calesc un minut, apoi adaug usturoi, amestec bine si adaug rosii rase, pasta de rosii si ketchup. Amestec din nou, apoi adaug...Citeste continuarea
Tocana taraneasca
Postat de: reisnaor_2006 in PorcBurta o taiem cubulete si o punem in cratita pana isi lasa putina unsoare. Carnea o taiem cubulete, carnatiul felii si le adaugam peste burta si lasam sa se rumeneasca putin, dupa ce s-a rumenit...Citeste continuarea
Prajitura Catalina
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Margarina o taiem in bucati mai mici si o punem intr-o cratita sa se topeasca,apoi o lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit bine,adaugam zaharul si mixam bine,apoi galbenusurile,continuam...Citeste continuarea
Oua scotiene
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriFierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet(pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece. Tocam carnea impreuna cu usturoiul...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu carne de porc
Postat de: roxana_simona in PorcCarnea de porc se taie bucati potrivite,iar ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru cateva minute,dupa care se adauga bucatile de carne. Se pune apa cat sa acopere si se lasa...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: sufletista in TorturiFoi - intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, Galbenusurile le mixam cu untul topit si racit,...Citeste continuarea
Prajitura cu piscoturi, mascarpone,...
Postat de: ralu_ca in TorturiIntr-un bol am pus branza mascarpone si zaharul pudra si am mixat pana obtinem un amestec omogen. In alt vas batem frisca pana se intareste, apoi le amestecam pana se obtine crema. Piscoturile...Citeste continuarea
Varza murata la cuptor cu sos de...
Postat de: simona72 in PorcVarza murata se spala sub jet de apa rece, iar daca este prea sarata varza se tine pentru cateva minute in apa rece, atat cat sa se mai desareze. Se taie varza in sferturi, se taie cotoarele, se...Citeste continuarea
Rasol de vita la cuptor cu mazare,...
Postat de: simona72 in VitaRasolul se curata, se spala, se usuca de surplusul de apa cu prosoape de hartie si se condimenteaza cu amestecul de mirodenii. Se pune la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei de masline. Se adauga...Citeste continuarea
Creveti simpli
Postat de: dantes in Fructe de mareSe incinge intr-o tigaie untul si se adauga usturoiul zdrobit si dupa un minut adaugam crevetii si ii prajim circa 3 minute. Ii condimentam dupa gust. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri...Citeste continuarea
File de peşte poşat, cu sos...
Postat de: Lia1 in SomonScoti untul din frigider ca sa se mai incalzeaasca. POSAREA PESTELUI 1. Intr-o craticioara cat sa incapa pestele, pune foarte putina apa, la final trebuie doar sa cuprinda pe jumatate...Citeste continuarea
Gogosi Americane sau Fitosica
Postat de: marinicayou10 in DulciuriPunem intr-un castron,ouale cu zaharul fi frecam foarte bine. Adaugam iaurtul cu esenta de vanilie,sarea,untul topit cald,coaja de lamaie si omogenizam toate ingredientele. Adaugam...Citeste continuarea
Salata de pui cu ciuperci si porumb
Postat de: gurita_ta2005 in SalatePieptul de pui se pune la fiert cu morcovul curat de coaja . Se lasa sa se raceasca,pieptul se taie bucati mici,iar morcovul il taiem cubulete,sau felii subtiri. Ciuperciile se taie marunt...Citeste continuarea
Cuib de somon cu crema de branza si...
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriSe ia un inel pentru aranjat si se aseaza feliile de somon in interiorul lui, formand un cerc. Branza tofu se sfaramiteaza cu furculita si se amesteca cu smantana, pana devvine cremoasa si o...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt si fructe glazurate
Postat de: amalia01 in PrajituriAmestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam praful de copt , zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixam la viteza medie si incorporam laptele si faina, alternativ. La final se obtine un...Citeste continuarea
Rasol de porc cu condimente la tava
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneBucatile de rasol se spala, se dau bine cu sare, piper,coriandru si cimbru apoi se pun intr-o tava, peste se toarna uleiul si o cana de apa. Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil si se...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de branzeturi
Postat de: aliliana in PorcPregatirea chiftelelor: ceapa si cartoful se curata si se spala, se toaca in 2-3. Carnea se spala se potioneaza. Toate aceste se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc bine bine. Se pun...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: aliliana in MuraturiPregatim ingredientele: castravetii se spala, ceapa se curata, se toaca feliute, morcovul se curata, se spala si se taie pe lung, hreanul de asemenea. Usturoiul de curata, se pune intr-un bol. Se...Citeste continuarea
Ciorba de legume dreasa cu ou
Postat de: Bunica in CiorbeCeapa impreuna cu toate radacinoasele se curata,spala si toaca marunt. Punem la fiert 2 l. apa intr-o coala de 3 l. Cand da apa in clocot adaugam legumele. Dupa 10 minute de fiert adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura tavalita cu nuca
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, iar separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate....Citeste continuarea
Pandispan cu compot de mere
Postat de: papabundetot in DulciuriAm amestecat bine untul cu zaharul pana cand s-a format o spuma aerata si delicioasa,apoi am adaugat pe rand cate un ou,impreuna cu cate o lingura de faina (pentru a nu se taia crema de unt),am...Citeste continuarea
Tarta cu branza, ceapa verde si nuci
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Intindem aluatul cu sucitorul sii ii dam o forma...Citeste continuarea
Rulada cu ghebe
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriAluatul lasat la decongelat. Ceapa curatata ,spalata se toaca marunt se pune la calit pana devine sticloasa. Se adauga ardeiul tocat marunt si ciupercile tocate . Calim 7-8 minute,apoi...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu gem
Postat de: papabundetot in DulciuriAm cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de...Citeste continuarea
Varza murata cu coasta de porc
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSe toaca varza marunt si se pune intr-un vas cu gauri la scurs. Se spala in cateva ape pentru a nu mai fi acra si sarata. Se pune ulei intr-o cratita si se adauga coastele care au fost date in...Citeste continuarea
Loukoumades
Postat de: andaoana in DulciuriIn 100 ml apa calduta dizolvam drojdia , o acoperim si o lasam 10 minute sa se odihneasca. Intr-un castron punem faina , sare , mierea, scortisoara si zaharul iar in mijloc turnam apa cu...Citeste continuarea
Briose din carne tocata
Postat de: violeta30 in Mancare copiiSe caleste ceapa in unt sau in ulei. Se lasa la racit. Se pune carnea tocata in robot pana se face pasta, se adauga feliile de paine care au fost inmuiate in apa minerala sau lapte, dar nu se...Citeste continuarea
Stelute aperitiv cu crema de branza...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de...Citeste continuarea
Briose-aperitiv cu legume congelate
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale, se adauga o lingura de ulei, se pune faina amestecata cu praful de copt, condimentele pentru pizza mezelurile tocate cubulete, ciupercile, cascavalul si se amesteca bine. Se pune...Citeste continuarea
Salata de ciuperci cu sunca si...
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe scurg ciupercile de zeama, se pun intr-o strecuratoare si se spala pentru a nu mai ramane fire de nisip. Se toaca cat mai marunt sau dupa preferinta. Se storc bine de apa. Se toaca...Citeste continuarea
Maki din miez de paine
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPrepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si...Citeste continuarea
Rulouri cu spanac si telemea
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriEu am pus la treaba masina de framantat. Am pus in cuva masinii, iaurtul, sarea, untul moale, uleiul, oul, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare. Intre timp, am lasat...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si cuisoare
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un vas, punem untul rece, taiat felii sau cuburi. Adaugam un praf de sare si faina. Framantam cu mana pana desfacem tot untul, apoi adaugam zaharul si oul batut cu nutella si framantam in...Citeste continuarea
Chocolate crinkles (fursecuri cu...
Postat de: privatelaura in DulciuriTopim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze. Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam...Citeste continuarea
Tort cu marmelada de fructe si...
Postat de: privatelaura in TorturiMai intai de toate, pastram ingredientele pentru blat cateva ore la temperatura camerei. Blatul Pregatim un blat simplu, obisnuit. Intr-un castron,mixam albusurile cu un praf se...Citeste continuarea
Spirale cu telemea
Postat de: privatelaura in DulciuriEu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei. Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina,...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne si cascaval
Postat de: Oana in CannelloniPenstru sosul de carne, se mixeaza la robot ceapa, usturoiul si morcovul, se amesteca cu carnea si se pun toate intr-o craticioara, pe foc, sa se inabuseasca. Se amesteca din cand in cand, pana ce...Citeste continuarea
Prajitura alba cu crema de lamaie
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, ouale (oul intreg si galbenusul), smantana, praful de copt si untul taiat cubulete. Cu degetele se amesteca toate ingredientele pentru a le...Citeste continuarea
Supa-crema de rosii aromata
Postat de: cristeena20 in Supe- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata bucati potrivite (nu ff marunt)si usturoiul zdrobit cu lama cutitului in margarina, la foc mic, pana se inmoaie si capata o aroma. Adaugam morcovul taiat...Citeste continuarea
Negresa cu spuma si smochine
Postat de: babi5 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine galbenusurile cu 300 gr zahar pana devin cremoase. Adaugam untura si mixam bine in continuare. Adaugam cacaoa si bicarbonatul stins cu putin...Citeste continuarea
Racituri
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriPicioarele de porc se parlesc un pic, daca mai au fire de par. Se taie copita de la picior si se taie in doua pe lungime.Ciolanul afumat si piciorusele se pun la fiert intr-o oala de 15 l ,se...Citeste continuarea
Ciocanele cu lamie in Dry Cooker
Postat de: babi5 in PuiAm spalat bine ciocanele de cu seara, am pus peste ele: sarea, piperul, vegeta, boiaua, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si uleiul. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat pana a doua...Citeste continuarea
Mini pateuri din foetaj cu cirnati...
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriAm lasat de cu seara aluatul de foietaj la dezghetat. Desfacem foaia si taiem patratele mici in care punem feliute de carnati pe care l-am feliat intre timp. Impaturim in colturi si le...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si zmeura
Postat de: bylaura in TorturiBlat Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a...Citeste continuarea
Cornulete cu untura, nuca si gem
Postat de: bylaura in PrajituriSe amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos. Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider...Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu migdale si...
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galuste
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe curata, se spala, se toaca si se pun la fiert morcovul, ardeiul si cepele. Mai tarziu se adauga uleiul si o lingura de baza pentru mancare. Dupa aceea se pregatesc galustele: se bat...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de Supa de pui,...
Postat de: Pungasa_Rogue in SupeCum se prepara Reteta delicioasa de Supa de pui, apreciata de intreaga familie: Se curata, se spala si se taie carnea si se pune la fiert. Se curata si se spala legumele. Se ia...Citeste continuarea