Tort cu mere si gris by Corina

de anca_rm in Torturi, 30 Ian 2015 | 9068 vizualizari

 

Este o reteta care m-a tentat de cum am vazut-o la Corina . A incercat reteta si Simona asa ca m-am pus pe treaba.
Un tort foarte bun , usor si perfect si pentru cei mici pentru ca nu e foarte dulce. Eu am facut doar jumate de portie , intr-o tava mica de tort dar am sa scriu aici cantitatile pentru o tava cu diametru de 20 cm.
Am folosit pentru prepararea lui mere ionatane , usor acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • -1kg mere
  • -100 gr nuci
  • -500 gr branza de vaci
  • -100 gr gris
  • -5 oua
  • -100 gr unt sau margarina
  • -200 gr zahar
  • -o lamaie
  • -praf de sare
  • -20 gr zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si gris by Corina:

Incalzim cuptorul la 200 grade si pregatim o tava de tort cu pereti detasabili . Trebuie sa punem pee a hartie de copt.

Merele le spalam , le curatam de coaja si le taiem felii cam de 0.5 cm grosime . Intr-un castron punem feliile de mere si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Punem merele in tava acoperita cu hartie de copt , presaram deasupra zahar vanilat si dam la cuptor pentru 10 minute , pana se inmoaie merele .

Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu untul adaugand branza , coaja razuita de lamaie .

Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si adaugam galbenusul frecat cu untul si cu branza si apoi grisul . Omogenizam bine . Cand scoatem tava din cuptor presaram peste mere nucile taiate cu cutitul si deasupra lor compozitia .

Nivelam si dam la cuptor pentru 30 minute  la 180 grade .

TIPS-URI

1

Corina l-a facut cu mere intregi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si gris by Corina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:08

Wow . Ultra-super

cristeena20 1

18.01.2017, 10:35

o intrebare-pentru forma mai mica rotunda pe care ai folosit-o ai facut jumate din cantitatile scrise? sau ai folosit reteta completa?

anca_rm 1

20.01.2017, 16:06

da , pentru tava mica am folosit jumate din cantitatile scrise

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, nuci si gris