Racitura cu curcan si castraveti murati

de mihaelar63 in Mezel de casa, 31 Ian 2015 | 5999 vizualizari

 

Am experimentat o racitura altfel . Atat de mult mi-a placut incat o voi repeta cat mai rapid cu putinta . Castravetii murati au un gust placut acrisor in racitura si o textura crocanta .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr sorici porc
  • 200 gr piept curcan
  • labele de la curcan
  • 2 castraveti murati
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita boabe piper
  • 2 foi dafin
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racitura cu curcan si castraveti murati:

Labele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune .

Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele .

Se mai pun foile de dafin , piperul si apa cat sa fie acoperite legumele si carnea .

Se fierbe o ora , se scoate capacul respectand regulile si se mai continua fierberea inca o ora la foc foarte mic .Ceapa se arunca.

la sfarsitul fierberii am adugat sare si usturoiul curatat si pisat .

Lasati sa se odihneasca [ 30 min]fiertura putin la loc rece . Se va forma o pojghita de grasime care se indeparteaza usor cu o spumiera.

Se distribuie in boluri mici carnea si labele de curcan .

Pe fundul fiecarui bol se aseaza rondele de morcov si de castravete murat . eu am pus si patrunjel verde pentru decor .

Turnati zeama in boluri in mod egal si lasati raciturile sa se inchege intr-un loc rece [ balcon , camara ] .

TIPS-URI

1

Inchegarea raciturilor este favorabila intr-un loc rece [ nu in frigider ] .

2

Daca faceti cantitate mai mare , raciturile , se pot pastra cateva zile .

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura cu curcan si castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc/ Racituri de porc