Am experimentat o racitura altfel . Atat de mult mi-a placut incat o voi repeta cat mai rapid cu putinta . Castravetii murati au un gust placut acrisor in racitura si o textura crocanta .
Labele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune .
Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele .
Se mai pun foile de dafin , piperul si apa cat sa fie acoperite legumele si carnea .
Se fierbe o ora , se scoate capacul respectand regulile si se mai continua fierberea inca o ora la foc foarte mic .Ceapa se arunca.
la sfarsitul fierberii am adugat sare si usturoiul curatat si pisat .
Lasati sa se odihneasca [ 30 min]fiertura putin la loc rece . Se va forma o pojghita de grasime care se indeparteaza usor cu o spumiera.
Se distribuie in boluri mici carnea si labele de curcan .
Pe fundul fiecarui bol se aseaza rondele de morcov si de castravete murat . eu am pus si patrunjel verde pentru decor .
Turnati zeama in boluri in mod egal si lasati raciturile sa se inchege intr-un loc rece [ balcon , camara ] .
1
Inchegarea raciturilor este favorabila intr-un loc rece [ nu in frigider ] .
2
Daca faceti cantitate mai mare , raciturile , se pot pastra cateva zile .