Prajitura cu portocala

de Valyvalentyna in Prajituri, 1 Feb 2015 | 2539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte,
  • 2 oua,
  • 1 praf de copt,
  • 1 cana de iaurt,
  • 1 pahar de ulei,
  • 2 portocale,
  • 1 esenta vanilie,
  • coaja de la 1 portocala,
  • zahar vanilat ,
  • 5 linguri rase de zahar.
  • Pt. sirop:
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 cana mai mare de apa
  • coaja rasa de la o portocala (din cele 2)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocala:

Lasam foile de placinta sa se usuce apoi le rupem bucati sau le taiem cu cutitul.

Intr-un vas mai inalt punem ouale si le batem bine cu uleiul apoi punem cana de iaurt, praful de copt, esenta, zaharul si zaharul vanilat. Omogenizam f bine compozitia, apoi adaugam foile de placinta si cu grija omogenizam din nou.

Turnam compozitia intr-o tava si bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade pt. 25-30 de min.

Intre timp preparam siropul: punem la caramelizat zaharul si apoi turnam apa pe care o lasam sa fiarba la foc mic pina scade un pic, inainte sa-l dam jos punem si coaja rasa de la o portocala si mai lasam un pic pe foc iar la final turnam sucul de la cele 2 portocale si oprim focul.

Scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul peste ea cit e calda apoi lasam sa se raceasca si o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post