Reteta de sos dulce am luat-o de la Timea,o reteta foarte buna. Un sos delicios care iti incanta papilele gustative.
Prima data am facut chiftelele:carnea tocata am condimentat-o, am adaugat oule intregi, feliile de paine inmuiate in apa si usturoiul pisat. Am amestecat bine pana s-a omogenizat toata compozitia. Le-am prajit in ulei incins, o parte le-am facut prin ou si o parte simple.
Sosul l-am preparat asa: punem uleiul pe foc cu o lingura de faina si lasam doar cateva secunde. Luam de pe foc, adaugam putin din sucul de rosii si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Apoi punem inapoi pe foc si adaugam putin cate putin din sucul de rosii amestecand mereu. Adaugam apoi sarea si zaharul si busuiocul tocat si lasam la fiert.
Pastele le-am fiert intr-un litru de apa cu un praf de sare timp de cateva minute.
1
pastele nu se clatesc cu apa rece ptr ca nu se lipesc.
2
reteta ptr sos dulce:http://timeaioo.blogspot.ro/2012/01/sos-de-rosii-dulce.html