Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Reteta delicioasa de Desert...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriCum se face Reteta delicioasa de Desert mucenici moldovenesti pufosi, mostenita de la mamaia: Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina....Citeste continuarea
Salata "orientata"
Postat de: madab in SalateSe curata si se spala legumele. Cartofii se pun la fiert impreuna cu ouale. Ceapa se toaca marunt si se punintr-un bol. Cartofii se taie mai mari sau mai mici dupa preferinte....Citeste continuarea
Paste cu piept de curcan
Postat de: mihaelar63 in PastePieptul de pui portionat l-am dat prin amestecul de iaurt , mustar , sare , piper si oregano uscat . L-am copt cu ceapa verde deasupra pus in tava tapetata cu hartie de copt . Pastele...Citeste continuarea
Covrigi sarati
Postat de: Andra_h in PiinePunem intr-un vas drojdia, zaharul, o lingura de faina si putin lapte cald din cantitatea prevazuta in reteta. Se amesteca si se lasa la dospit. Intre timp cernem faina si o punem intr-un...Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu visine
Postat de: Ksenya in PrajituriDam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade. Visinele curatate de samburi si decongelate le lasam la scurs intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Irina in CiorbePentru inceput am pus capul de piept la fiert, am spumuit si l-am lasat sa mai fiarba ceva vreme singur, pana am adaugat legumele si perisoarele, pentru a fi sigura ca e carnea fiarta bine si...Citeste continuarea
Supa de galuste
Postat de: Andra_h in SupePregatim supa de pui cu o pregatiti de obicei iar intre timp ce fierb toate legumele si carnea sau ce vreti sa puneti in supa, ne ocupam de galuscute. Se poate face chiar si supa falsa de pui...Citeste continuarea
Savarine cu pesmet
Postat de: Andra_h in PrajituriIncalzim cuptorul la 180 grade iar intre timp separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine iar cand sunt bine batute adaugam o lingura de zahar. Galbanusurile le mixam cu restul...Citeste continuarea
Chiftelute de ciuperci
Postat de: Camy_gby in Mancaruri de legumeCiupercile care le-am folosit eu erau fierte si apoi congelate, asa ca azi doar le-am dezghetat le-am stors bine si le-am maruntit putin in robot. Am trecut prin robot si ceapa impreuna cu...Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: Camy_gby in SalateCartofii se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii taiem cubulete. Intre timp preparam maioneza din...Citeste continuarea
Mancarica de linte
Postat de: nadea68 in Mancaruri de postIntr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt cu 2-3 linguri de ulei. Adaugam suc de rosii si morcovul taiat felii.Lasam la fiert un pic cam 10 minute,daca e nevoie adaugam putina apa....Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si smantana
Postat de: geoline in Mancaruri de legumeCuratam ceapa, o tocam marunt, taiem usturoiul feliute subtiri si le calim in ulei. Adaugam si ciupercile tocate felii mai mari. Lasam vreo 10 minute la calit apoi adaugam faina amestecata cu apa....Citeste continuarea
Cartofi cu ou ca la bunica
Postat de: madab in Mancaruri de legumeCureti cartofii ,ii speli si ii tai felii subtiri. Intr-o tigaie pui ulei la incins ,peste care se pun cartofii. Se lasa sa se rumeneasca bine si sa se sfarame, se condimenteaza...Citeste continuarea
Salata de ridiche neagra
Postat de: madab in SalateLegumele se curata si se spala. Ridichile se dau pe razatoarea mica. Rosiile se taie pestisori. Ceapa se taie cubulete cat mai marunte. Se pun toate intr-un bol , se adauga sare...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor cu legume
Postat de: reisnaor_2006 in PastravPreincalzim cuptorul la 200 grade C. Asezam pastravii spalati si curatati de solzi, lasam coada, in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Ungem pestii cu uleiul de masline, ii stropim cu...Citeste continuarea
Garnitura de legume
Postat de: dantes in Mancaruri de postConopida si brocolii le spalam bine si le rupem in buchetele mici, morcovii si telina le dam pe razatoarea mare, ardeiul il taiem fideluta. Punem ardeiul la calit in ulei si cand este gata pe...Citeste continuarea
Prajitura cu multa nuca
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa, apoi se adauga treptat faina, nucile si praful de copt stins cu otetul si amestecam pana se omogenizeaza. In...Citeste continuarea
Camembert cu dulceata de afine
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCamembertul se da prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu susan si se prajeste in ulei incins cam 3 minute pe fiecare parte. Se serveste impreuna cu dulceata de afine. Citeste continuarea
Gogoşi umplute, de post
Postat de: DinDragostePentruGatit in Dulciuri1. Se cerne făina şi se amestecă cu drojdia uscată; 2. Într-un bol încăpător, se pune făina cu drojdia, se adaugă zahărul, coaja rasă de la o portocală şi o...Citeste continuarea
Shaorma de post
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele). Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă de post
Postat de: gicuta69 in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă de post Biscuitii se zdrobesc iar rahatul se taie cubulete. Margarina se pune la topit impreuna cu ciocolata la foc mic. Cacao se amesteca cu...Citeste continuarea
Mancare de post
Postat de: anca36 in Mancaruri de postSe curata ciupercile de pamant si de codite, se rade morcovul, pastirnacul, ceapa se taie cuburi la fel si coditele de la ciuperci si se calesc in ulei. Se umplu ciupercile cu aceasta...Citeste continuarea
Gogosi cu ciocolata si gem de zmeura
Postat de: madab in DulciuriFaina se pune intr-un bol. In mijloc , se face o gaura in care se pun zaharul , sarea , esenta de vanilie , drojdia si putin lapte. Se amesteca foarte bine si se mai adauga lapte putin...Citeste continuarea
Cartofi cu branza la cuptor
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie in cubulete si se fierb. Dupa ce se scurg de apa, se lasa la racit. Radem branza, adaugam peste ardeiul si ciupercile tocate marunt si cele 4 oua amestecate cu...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: Andrews in TorturiBlat: Pentru inceput am luat ouale si le-am batut spuma intru-un castron, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul. Am adaugat uleiul si esenta de rom si am continuat cu...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si marar
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul,...Citeste continuarea
Mancare de vinete bulgareasca cu bacon
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legumeVinetele se curata de coaja si se taie cubulete cam de 1cm x 1cm grosime. Incingeti o tigaie mai adanca, adaugati uleiul, vinetele si le lasati sa se caleasca - amestecati periodic. Sunt gata...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: raisha in Mancaruri de postCeapa si usturoiul se toaca marunt. Se pune o oala incapatoare cu putin ulei la incins dupa care se adauga ceapa si se lasa cateva minute la calit. Apoi se adauga si usturoiul. Intre timp...Citeste continuarea
Cornuri cu branza sarata
Postat de: raluca95 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cu sarea, iar separat dizolvam drojdia cu zaharul in putin lapte caldut si il turnam in mijlocul fainii incepand sa amestecam, turnam si restul de lapte, dupa care si...Citeste continuarea
Aperitiv chiftelute de legume
Postat de: madab in Mancaruri de legumeLegumele se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se scurg de zeama in exces. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun ouale si faina. Se amesteca bine si se formeaza chiftelutele...Citeste continuarea
Supa cu ciuperci si taitei - de post
Postat de: mihaelar63 in SupeLegumele se curata si se spala . Se pune o oala cu 3 l apa la fiert in care se pune ceapa si usturoiul tocate marunt , ardeiul si telina feliate , morcovul taiat cuburi . Sarati . Dupa ...Citeste continuarea
Mancare de linte verde cu rosii...
Postat de: momo121 in Mancaruri de postLintea am spalat-o in cateva ape si am lasat-o in apa de cu seara. A doua zi, am mai trecut-o print-un jet de apa si am pus-o la fiert cca. 15 minute (deoarece ea oricum mai fierbe impreuna cu...Citeste continuarea
Drob de soia
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriSoia se pune la fiert in apa cu sare( sau puteti pune in apa ierburile aromatice preferate) Orezul se spala si se pune si el la fiert. Cepele se curata, se spala, se toaca marunt si se...Citeste continuarea
Placinta cu legume si bacon
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPregatim prima data aluatul. Untul se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie. Peste unt adaugam faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se faramiteaza compozitia, pana devine nisipoasa si adaugam...Citeste continuarea
Tocanita usturoiata de pipote si...
Postat de: mihaelar63 in CurcanLegumele se curata se spala si se toaca marunt . Pentru inceput se foloseste programul Fry meniul al aparatului de gatit Multicooker Philips. Se caleste timp de 20 minute ceapa ,...Citeste continuarea
Tort "Opera"
Postat de: BucatariaS in TorturiFOI: Cu ajutorul unui mixer se bat bine cele 6 oua dupa care se adauga lingurita cu esenta de vanilie. Migdalele se macina foarte fin si se adauga peste faina impreuna cu zaharul pudra si...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu morcovi...
Postat de: andaoana in PorcCarnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute . Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este...Citeste continuarea
Tiramisu cu frisca, un deliciu...
Postat de: simona72 in PrajituriIata cum se prepara Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos In primul rand faceti cafeaua...eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc...Citeste continuarea
Mazare cu ceapa si smantana
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeCeapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, pana devine sticloasa. Se adauga mazarea si apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand apa scade, iar ceapa...Citeste continuarea
Iepure in sos de ceapa
Postat de: gurita_ta2005 in IepureCeapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline pentru cateva minute. Adaugam bucatiile de iepure ,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc potrivit. Cand apa incepe...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: Anca_Bucataras in PizzaSe amesteca drojdia cu zaharul, 3-4 linguri de apa calduta si 3 linguri de faina, se formeaza o maia si se lasa sa creasca 10 minute la cald. Dupa cele 10 minute in care creste maiaua se ia un...Citeste continuarea
Icre
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriPunem intr un castron icrele si praful de sare si incepem sa mixam. Turnam uleiul putin cate putin pentru a nu se taia, iar dupa ce am pus jumatate din cantitatea de ulei, adaugam feliile de paine...Citeste continuarea
Curry de cartofi cu oua ochiuri
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriCartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand au fiert se strecoara. Se pune pe foc un vas cu 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste putin. Se adauga...Citeste continuarea
Briose cu mere
Postat de: katty in PrajituriCuratam merele de coaja si cotoare, le taiem cubulete mici si le stropim cu zeama de lamaie. Intr-un castron amestecam faina cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un vas mai inalt...Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu costita afumata
Postat de: katty in CiorbeCuratam cu grija urzicile de resturi si le spalam in cateva ape, pana apa iese curata. Punem un vas cu apa la foc, iar cand aceasta clocoteste punem urzicile si le lasam sa dea cateva...Citeste continuarea
Tort cu mousse de trandafiri si caise
Postat de: margo in TorturiPentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea, se adauga uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: katty in DulciuriIntr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Salau cu ciuperci in sos de rosii
Postat de: katty in SalauPestii bine curati si spalati, ii tamponam bine cu servet absorbant, ii presaram cu sare si piper si ii punem intr-o tava cu 2 linguri de ulei la foc iute. Intre timp tocam ceapa si usturoiul...Citeste continuarea
Chiftele coapte
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriCuratam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor. Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci si broccoli la cuptor
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert 3 căni cu apă sărată. Desfacem căpăţâna de broccoli bucheţele şi le punem la fiert 5 minute, după care le scoatem într-o strecurătoare mare. Apa o vom...Citeste continuarea