Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Drob de porc
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSpalam ficatul si il lasam o ora in apa rece. Rinichii ii taiem in doua si curatam pielita alba, apoi ii punem in apa rece cu otet vreo 30 minute, apoi ii spalam cu apa rece, bine. Inimile le...Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: violeta30 in DulciuriSe bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la...Citeste continuarea
Oua vopsite cu coaja de ceapa
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriIntr-un ceaun am pus un strat subtire de coaja de ceapa, apoi am asezat ouale, pe care inainte le-am spalat bine cu detergent de vase si clatite bine, asta pentru a le face mai fine, Iar peste oua...Citeste continuarea
Tort la metru cu glazura de lamaie
Postat de: momo121 in PrajituriPentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate un galbenus pana incorporam bine totul, punem aromele, uleiul si la sfarsit faina si bicarbonatul...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de gris
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Se bat ouale bine cu zaharul, se adauga uleiul, amoniacul si faina cat cuprinde pentru a putea framanta si a se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in 5 parti si se coc 5...Citeste continuarea
Toba de pui
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriTaiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se poate inlocui cu usturoi pisat (2-3 catei), sare si piper dupa gust si la sfarsit gelatina fara a...Citeste continuarea
Salata cu paste, rosii si ciuperci
Postat de: mirela0911 in SalateSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se scurs si se lasa la racit. Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie rondele mai groase....Citeste continuarea
Paste cu carne la cuptor
Postat de: gaby_d in PastePregatesti intai sosul de carne. Pui o tigaie la incins cu 20 ml ulei de masline. Cureti ceapa si o toci, la fel si morcovul, si le pui in uleiul incins. Calesti un...Citeste continuarea
Borș cu perișoare din pulpă de...
Postat de: iri_love in CiorbePentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt. Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat ,...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: raisha in CiorbeIntr-o oala incapatoare punem apa rece si punem pieptul de pui intreg la fiert. Intre timp taiem legumele in bucati mari, ceapa o lasam intreaga pentru a nu se desface. Scoatem spuma...Citeste continuarea
Prajitura cu fulgi de ciocolata
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe bat ouale cu zaharul,se adauga smantana apoi faina in ploaie amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina,iar pe deasupra se presara fulgi de ciocolata. (Eu am...Citeste continuarea
Cotlet cu cașcaval și mere coapte
Postat de: CulinaryRainbow in PorcAm bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele, apoi am uns fiecare felie de carne cu sosul obținut. Am feliat cașcavalul, apoi l-am...Citeste continuarea
Burger de vita
Postat de: VanessaAli in VitaAmestecam carnea cu oul si pesmetul si framantam pana la incorporare.Punem pasta de ardei, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi condimentele dupa gust si amestecam bine cu mainile cam 5...Citeste continuarea
Bomboane de casa de ciocolată cu...
Postat de: ctlina in DulciuriTopiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde. Puneti primul strat de ciocolată. Se pune la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata,...Citeste continuarea
Macrou la cuptor, in sos de rosii...
Postat de: merisor67 in PesteSpalam pestele si-i indepartam maruntaiele, coada si aripioarele. Il lasam la scurs, apoi presaram peste el piper si sare. Intr-o forma termorezistenta punem uleiul, apoi asezam pestele si...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriAmestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și...Citeste continuarea
Salata de legume mexicane cu paste,...
Postat de: merisor67 in TonPunem doua vase cu apa la fiert. Adaugam in ele si putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, intr-un vas adaugam legumele mexicane, iar in celalalta adaugam cochiliile. Legumele le fierbem...Citeste continuarea
Biscuiti cu lamaie
Postat de: Anca_Bucataras in DulciuriCoaja de lamaie rasa se amesteca bine cu o lingura de zahar pudra (pentru omogenizare perfecta se poate pune in masina de cafea sau intr-un blender mic pana devine o pasta). Se amesteca bine...Citeste continuarea
Placinta cu mere si dulceata de...
Postat de: gicuta69 in PrajituriSe toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea , apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula.Se lasa la...Citeste continuarea
Bulete aromate de cartofi - Reteta...
Postat de: scortisoara in Aperitive / GarnituriLinkul catre reteta video: https://youtu.be/c7fueBy_yAU Fierbem cartofii si apoi ii pisam ca pentru piure. Adaugam condimentele si amestecam. Urmeaza sa punem patrunjelul tocat si...Citeste continuarea
Prajitura ''Primavara Florilor"
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza,apoi faina amestecata cu cacaoa si...Citeste continuarea
Coaste de porc impanate cu carnati
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneBucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei. Dupa ce am sectionat...Citeste continuarea
Branza de vaca din lapte dulce
Postat de: madab in Mancare copiiLaptele se pune la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba se pune zeama de la lamaie. Se lasa pe foc pana se strange . Se scoate pe tifon si se lasa la scurs. Pofta buna ! ! ! Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in PorcPulpa de porc am taiat-o felii subtiri de cca 1,5 cm, am condimentat-o cu sare piper, boia, cimbru, apoi am pus-o intr-o tava cu putin ulei. Peste pulpa am pus cativa catei de usturoi taiati pe...Citeste continuarea
Cozonac feliat cu scortisoara
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriIntr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura. Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura, am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu legume
Postat de: cris2711 in CiorbeFasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore. A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe. Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat. Apoi intr-o oala de 8...Citeste continuarea
Prajitura cu blat de nuca si crema...
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriBlat: Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt. Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul...Citeste continuarea
Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriAluatul l-am lasat sa se decongeleze. Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie le-am amestecat. Am adaugat gemul, iar la final oul batut putin. A rezultat o crema...Citeste continuarea
Fursecuri simple cu vanilie
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriUntul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am mixat usor. Am adaugat zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie, si am mixat pana s-a topit zaharul, iar crema a devenit spumoasa. Am...Citeste continuarea
Tort cu mere si dulceata caise
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriMerele se curata de coaja , de casuta cu samburi se se pun intr-o forma rotunda de tort,fundul formei am tapetat cu hartie de copt si peretii i-am uns cu margarina. In mere adaugam nuca...Citeste continuarea
Blat tort
Postat de: Mikyy89 in DulciuriSe separa oualele. Galbenusurile se amesteca cu 200 gr zahar si apa. Albusurile se bat bine cu mixerul, sarea de lamaie si diferenta de zahar (120 gr). Se adauga galbenusurile (cate...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie si ciocolata...
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza albusurile intr-un vas cu 3 sferturi de zahar pana devin spuma,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si esenta de...Citeste continuarea
Mancarica de legume si wurstel
Postat de: Catalinaflorea in Mancaruri cu carneSe taie cartofii si mocovii rondele si carnatul bucatele apoi se cresteaza pe ambele parti. Se pun la fiert legumele cu 2 cani de apa si condimente. Cand ajung la jumatate fierberii se...Citeste continuarea
Clatite (fara zahar)
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe amestecata faina cu apa minerale,ouale si un praf de sare. Apoi se prajesc in tigaia de clatite unsa cu ulei sau unt. Jumatate le faceti albe si jumatate le amestecati cu cacao.Le umpleti...Citeste continuarea
File de pangasius pane 2
Postat de: raisha in PangasiusSe pregateste un amestec din faina, sare, piper si praf de copt. Se adauga si oul si se amesteca. Adaugam apoi si laptele treptat pana se formeaza o pasta. Cand este gata, pestele se portioneaza...Citeste continuarea
Sufleu de broccoli cu piept de pui
Postat de: raisha in PuiPieptul de pui se portioneaza in cubulete sau fasii si se pune la fiert pana se patrunde usor cu furculita. Cand face spuma se ia de deasupra cu o lingura pana se limpezeste zeama. Buchetelele...Citeste continuarea
Tarta cu visine
Postat de: andreea91 in DulciuriBatem ouale cu zaharul si sarea pana acesta se topeste si desigur isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, apoi iaurtul incalzit putin si apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea
Chiftele din legume
Postat de: Valyvalentyna in Aperitive / GarnituriCuratam morcovii si cartofii si ii punem in apa cu sare la fiert. Intre timp dam pe razatoare dovlecelul si il lasam sa se scurga de zeama intr o sita. Ccuratam ceapa si o dam pe razatoare,...Citeste continuarea
Carnati cu cartofi in sos de branza...
Postat de: Valyvalentyna in PorcPentru inceput taiem carnatii si ii punem la prajit in foarte putin ulei. Separat punem cartofii in apa cu sare la fiert. Pana fierb cartofii, ungem o tava de cuptor cu untul si punem...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: miha in PrajituriMerele se curata de coaja (daca e necesar), se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar si unt. Se fierb pana scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. Se aromeaza cu...Citeste continuarea
Mancare de post - Sarmale cu orez...
Postat de: miha in Mancaruri de postFrunzele de varza se desprind de pe cotor si se pun la desarat in apa rece. Se va schimba apa de cateva ori. Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in...Citeste continuarea
Paine cu cartofi si cascaval
Postat de: merisor67 in PiineCuratam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit. Adaugam si sarea. Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se...Citeste continuarea
Supa crema de broccoli - Reteta...
Postat de: elucubratiiculinare in SupeCum se prepara Supa crema de broccoli - Reteta gustoasa de post Se curăță ceapa, cartofii, morcovul și pătrunjelul, se spală, se taie bucăți mari și se pun la fiert în apă rece....Citeste continuarea
Paine fara framantare
Postat de: poa in PiineCernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Daca folosim drojdie proaspata, aceasta se dizolva in apa calduta. Drojdia uscata nu necesita dizolvare. Se amesteca faina cu amestecul...Citeste continuarea
SALATA DE PUI IN PORTOCALA
Postat de: amalia01 in SalatePieptul de pui il fierbi cu putina sare, apoi il tai cubulete. Portocala o tai in doua si cureti cu grija miezul, astfel incat sa pastrezi coaja intacta. Intr-un bol amesteci toate...Citeste continuarea
Placinte cu mere, de post
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat
Postat de: Geanina87 in DulciuriIncepem prin a mixa ouale cu zaharul si esenta de vanile, apoi adaugam branza si untu, lcare a fost tinut la temperatura camerei si omogenizam amestecul. Punem faina, putin cate putin si...Citeste continuarea
Chec cu fructe in sirop
Postat de: ctlina in DulciuriSe pun fructele la scurs. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare. Se pune faina, praful...Citeste continuarea
Cupcakes cu rahat
Postat de: ctlina in DulciuriAm folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese sau Chec cu fructe in sirop ..... Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase....Citeste continuarea
Salata de valeriana cu mazare
Postat de: gurita_ta2005 in SalateIntr-un castron sau o farfurie adanca se pune mix de salata valeriana. Morcovul il curatam,se spala si se da pe razatoarea mica,rosiile cherry se taie in patru sau rondele(eu le-am pus...Citeste continuarea