O reteta pt C Sarbatorile sa fie mai imbelsugate si mai frumoase !
3 oua
200 ml ulei
1 praf de copt
1 cana de zahar
esenta de vanilie
faina cat cuprinde
Umplutura:
200 g ciocolata
200 g unt
5-6 linguri nuca macinata
4 linguri zahar
5 linguri lapte
esenta de rom
zahar pudra pentru ornat
Cojile :
Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde sa intoarcem forma.
Cine are forma noua e bine ca primele nuci sa le aruncam !
Crema:
Topim ciocolata impreuna cu laptele si lasam la racit. Separat mixam untul moale cu zaharul si amestecam cu ciocolata racita, esenta de rom si nucile.
Umplem fiecare coaja cu crema si unim cate doua pentru a forma nucile.
Le asezam pe platou si le pudram cu zahar pudra !