Negresa pufoasa

de Gherca Daniela in Prajituri, 25 Apr 2015 | 6916 vizualizari

 

O prajiturica care se face usor, fara prea multe complicatii dar foarte gustoasa si pentru un dulce in casa este nemaipomenita dar si pentru musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 25g unt/ margarina
  • 200ml lapte
  • 4-5 linguri cacao
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o mana de visine din visinata sau din compot
  • o mana de miez de nuca macinata
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa pufoasa:

Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaoa, untul pana da in clocot apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar peste turnam siropul racit, faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, miezul de nuca macinat si visinele din visinata pe care le-am dat putin prin blender pentru a fi putin mai marunte. Amestecam bine toate ingredientele iar la sfarsit adaugam albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare, omogenizand usor cu o spatula de sus in jos. 

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (de ceramica am avut eu, mai mica) pe care o tapetam cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea. Cand este gata lasam putin prajitura in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu trece brusc de la o temperatura la alta ca altfel se va lasa.

La final, cand o scoatem o pudram cu zahar pudra si o putem servi cu placere! 

TIPS-URI

1

In prajitura se poate pune gem/dulceata de care ne place

2

In loc de zahar pudra deasupra ii putem face o glazura din ciocolata

3

O putem orna cu frisca etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea