Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Gris cu lapte si dulceata
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul. Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa. Preparati formele. Puneti dulceata la fund apoi...Citeste continuarea
Pizza cu muschi file, ciuperci,...
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaIntr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un...Citeste continuarea
Supă cremă de brânză
Postat de: CulinaryRainbow in SupeAm pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul. În timp ce supa a fiert am...Citeste continuarea
Melcisori cu caise
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe decongeleaza aluatul de foietaj. Caisele se decojesc, apoi se paseaza pana devin piure. Se intinde aluatul, peste care se adauga piureul de caise. Se ruleaza, apoi se baga la...Citeste continuarea
Supa de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in SupeCarnea se taie bucati, se spala si pune la fiert in apa rece cu o lingurita de sare. Cand se face spuma deasupra apei, aceasta se ia treptat, pana cand nu mai ramane deloc, apoi se adauga legumele...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se spala. Ceapa si morcovul se curata si se spala. Se spala si ardeiul. Dupa aceea, toate se taie in bucatele potrivite. Cartofii si...Citeste continuarea
Ciorba de ied cu loboda si smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeOasele si capul de ied curatat se pun la fiert in apa cu otet . Dupa ce da un clocot aceasta se arunca . Legumele [ ceapa , morcovii , ardeiul ] se curata, se spala si se taie...Citeste continuarea
Piept de pui cu cartofi prajiti si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe cresteaza pieptul de pui, se spala, se da cu sare si se pune in tigaia incinsa si unsa cu ulei. Se gateste pe ambele parti, la foc mic, pana cand se rumeneste frumos. Trebuie sa fie crocant la...Citeste continuarea
Dulceata din flori de liliac
Postat de: sufletista in Dulceata / GemPetale se spala sub un jet de apa rece.Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul. Adaugam...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se decongeleaza aluatul de foietaj si se taie 5 fasii de circa 1 cm latime. Carnaciorii se imbraca in aluatul de foietaj, dupa care se pun...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv din foietaj, cu...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriLasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura. Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile...Citeste continuarea
Cheesecake cu avocado si crema de...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru crusta: zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Peste ei adaugam ultul topit, laptele si mierea. Amestecam cu o spatula in compozitie. Intr-o tava rotunda cu inel detasabil si unsa cu...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: gicuta69 in CiorbeSpalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru,...Citeste continuarea
Cartofi noi cu sos de branza si...
Postat de: merisor67 in Slow CookerCartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti. Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la...Citeste continuarea
Coaste afumate cu cartofi (la tuci)
Postat de: Adele in PorcPentru inceput se curata si se spala cartofii, se taie in doua fiecare. Se pune tuciul la incalzit cu o lingura de ulei, se taie bucatele sunca si se pune in tuci impreuna cu cartofii, se pun...Citeste continuarea
Muffins cu malai si carnaciori
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriUntul moale se amesteca cu telul impreuna cu laptele batut si cu iaurtul. Adugati in bol restul ingredientelor mai putin carnociorii si sprayul :D. Amestecati pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Salata de icre cu ceapa
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriAm pus la fiert apa cu grisul si am amestecat cu telul pana grisul s-a dezlipit de pe marginile cratitei. Am dat deoparte craticioara si am lasat la racit. Am scos icrele din borcan si le-am...Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone si jeleu...
Postat de: miha in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam...Citeste continuarea
Inghetata de vanilie cu zmeura
Postat de: miha in DulciuriGalbenusurile si indulcitorul se mixeaza pana se albesc. Se adauga amidonul, se incorporeaza bine in crema de galbenusuri, apoi se toarna incet laptele. Se pune vasul la baine marie (sau la foc...Citeste continuarea
Budinca de cozonac
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriCozonacul l-am taiat felii, apoi am eliminat marginile si am taiat bucati de cca 2-4 cm pe care le-am pus intr-un vas de ceramica. Peste bucatile de cozonac am adaugat stafide si agrise. Laptele,...Citeste continuarea
Supa crema de porumb
Postat de: Sim0naWorld in SupeLegumele le-am curatat, spalat si tocat marunt si le-am pus la calit in putin ulei. Am stins cu cca 200 ml apa calda (sau supa) si am lasat la fiert 5 minute, apoi am adaugat cartofii taiati...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm separat ouale, galbenusurile le-am pus intr-un castron, albusurile intr-un bol adanc. Albusurile le-am batut spuma la inceput doar cu sarea, apoi am adaugat 150 g zahar. Am mixat pana a...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu peste afumat
Postat de: Sim0naWorld in PesteCartofii i-am curatat si taiat felii, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare pentru cca 10 minute. Cand au fost gata i-am scurs si i-am lasat putin sa se racoreasca. Intr-un castron...Citeste continuarea
Spaghete picante cu ton
Postat de: Sim0naWorld in SpagheteCeapa am curatat-o, spalat-o si am tocat-o rondele. Din partea verde am oprit 2 linguri pentru decor, iar restul am pus la calit in putin ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolată
Postat de: madi_marin in PrajituriSe topeşte untul. Biscuiţii se transformă în pesmet cu ajutorul robotului de bucătărie. Se amestecă cu untul topit şi se tasează compoziţia obţinută pe fundul unei forme ...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza
Postat de: robert_badica in PastePunem pe foc o oala cu apa. Cand aceasta fierbe adaugam pastele,si le lasam sa se fiarba bine, circa 30 de minute. Cand pastele s-au fiert le scurgem si le punem intr-un bol mare. Peste ele...Citeste continuarea
Tarta sarata cu ciuperci, loboda si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare scoatem aluatul pe o planseta din silicon pudrata cu faina. Facem o...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu branza si loboda
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriMixam albusurile cu sare pana obtinem o bezea tare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire ca la maioneza. Iaurtul lasat la temperatura camerei il adaugam in 2-3 transe la...Citeste continuarea
Clatite umplute cu dulceata de...
Postat de: andreea91 in DulciuriIntr-un vas adaugam ouale cu sarea, zaharul si rasatura de portocale, le batem pana ce rezulta o crema, adaugam apa minerala, si apoi faina treptat...Citeste continuarea
Cotlete de miel cu sos
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneCotletele de miel se tempereaza cu sare, piper alb si vin alb. Tocam fin cimbru verde si lasam asa cca o ora. Cartofii ii taiem felii subtiri si ii prajim in ulei; sescot pe un servetel de...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si crema de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, coaja rasa de lamaie, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul. La final se pune faina in doua...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: Adele in PorcPentru inceput se curata si se spala foarte bine ardeii, se scot samburii si se pastreaza capacul. Se curata ceapa si se toaca marunt,se pune o tigaie pe foc se adauga o lingura cu ulei, se...Citeste continuarea
Tarta cu Mangostan
Postat de: ctlina in DulciuriMixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. Adaugam dulceata, se...Citeste continuarea
Chiftelute cu ceapa verde si...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneSpalam frunzele de ceapa si usturoi, le tocam marunt si le punem peste carne. Inmuiem chifla in lapte, o stoarcem si o punem peste carne. Dam cartofii pe razatoarea mica, ii stoarcem, dar nu...Citeste continuarea
Paine acordeon din aluat de bere si...
Postat de: tarasmariana in PiinePrepararea aluatului : Se dizolva drojdia in bere intr-un vas mare si se lasa pentru 10 minute. Adaugam faina cernuta cate putin si amestecam cu o lingura de lemn, apoi framantam...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti si sos de rosii si...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam...Citeste continuarea
Salata de cartofi
Postat de: raluca95 in SalatePentru inceput punem la fiert cartofii in coaja. Cat fierb cartofii taiem fasii ardeii si ii calim repede in putin ulei de masline si ii lasam la racit, taiem ceapa felii subtiri si o punem in...Citeste continuarea
Prajitura rapida cu capsuni si ceva...
Postat de: Irina in DulciuriAm decupat din blatul de tort, cu un inel de 12 cm diametru, doua bucati. Am pasat o mina de capsuni si le-am facut piure. Am feliat capsunile ramase si le-am amestecat impreuna cu crema de...Citeste continuarea
PRAJITURA CU CAPSUNI
Postat de: iuliana_florentina in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul, apoi am adaugat uleiul si apa. Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie,...Citeste continuarea
Pizza cu prosciutto crudo (...
Postat de: Toamna07 in PizzaIngrediente si mod de preparare blat de pizza pentru doua tavi mari : Cu un mixer pentru aluat,amestecati 500 g de faina alba cu 7 g de drojdie uscata, 1 lingurita de sare de mare fina si 100...Citeste continuarea
Tarta rustica cu mere si crema de...
Postat de: gaby_d in PrajituriMod de preparare Aluat fraged Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete. Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa....Citeste continuarea
Tarta cu legume si sunca
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAluat: Incalzim putin laptele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam pana se dizolva. Intr-un vas batem oul, adaugam laptele cu dojdia, praful de sare, cascavalul ras si faina. Framantam...Citeste continuarea
Bombonele cu biscuiti si nuca
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina bucatele si se lasa la foc mic pana se topeste margarina. Nucile se taie cu cutitul marunt...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu lapte de cocos...
Postat de: Moni_alex in Mancare copiiPentru blat: laptele de cocos, uleiul, 200 g zahar si zeama de lamaie se amesteca si se bat bine cu telul sau mixerul. Intr-un bol separat se amesteca faina, sarea, praful de copt si cacao,...Citeste continuarea
Panna cotta
Postat de: poa in DulciuriSe prepara Panna Cotta conform instructiunilor de pe cutie (se pune continutul unei cutii intr-o oala si se aduce la 40-50 de grade). Se pune un strat de panna cotta in pahare, aproximativ pana...Citeste continuarea
Rulada de porc cu oua
Postat de: cristina1985 in PorcSe lasa aluatul sa se dezghete. Se fierbe carnea tocata o ora, iar cele 6 oua, 10 minute (din momentul in care fierbe apa cu sare). Se caleste ceapa, se adauga boiaua si pasta de ardei si se...Citeste continuarea
Tarta cu urzici, oua si mozzarella
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, sarea, iaurtul si drojdia. Le amestecam bine cu mana, turnam apa minerala treptat si framantam. Cand obtinem un...Citeste continuarea
Cornulețe cu rahat - 3
Postat de: Bunica in DulciuriDojdia se amestecă împreună cu zahărul până devine lichidă. Într-un vas de frământat pune făina în care faci o adâncitură să pui drojdia. Adaugi...Citeste continuarea
Gogosi rulate cu branza
Postat de: robert_badica in DulciuriIntr-un castron, punem laptele, ouale, drojdia sfaramata si zaharul. Punem amestecul pe foc. Amestecam. Cand amestecul s-a incalzit, il luam de pe foc. Intr-un bol incapator, cernem faina. Formam...Citeste continuarea
Pateuri de vita cu ceapa - Tupperware
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriMărește foaia de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou. Cu partea formei cu o stea, se taie 4 cercuri de aluat, apoi cu cealalta parte fără stea, se taie alte 4 cercuri de...Citeste continuarea