Gris cu lapte si spuma de capsuni

de pip69 in Dulciuri, 30 Mai 2015 | 2693 vizualizari

 

O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri de gris;
  • 700 ml lapte;
  • 1 esenta vanilie;
  • 250 g zahar tos
  • 1 kg capsuni;
  • 20 ml apa;
  • 1 esenta rom;
  • 250 g zahar tos.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si spuma de capsuni:

Laptele  impreruna cu zaharul se pune la incalzit intr-o cratita pana ajunge in punctul de a fierbe. Cele 7 linguri de gris se introduc in ,,ploaie", se amesteca cu un tel, iar la sfarsit se pune si esenta de vanilie. Se lasa la racit putin si se toarna intr-un pahar ce este asezat pe un ,, suport" (ca in poza). Dupa aceea se introduc in frigider pentru cel putin 4 ore.

Separat intr-o cratita se toarna apa, capsunile taiate in 2 sau 4, zaharul si se lasa la fiert 1/2 ora. La sfarsit se introduce esenta de rom. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se introduce un blender vertical si se face o pasta.

Aceasta compozitie se trece printr-o sita la sfarsit si se da apoi la rece.

Aceasta se toarna in pahar pentru a fi servita.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si cacao