O salata rapida , gustoasa si sanatoasa. Poate fi cu succes o cina satioasa si chiar un fel principal la masa de pranz.
Dupa cum am mai spus quinoa este folosita ca si inlocuitor de carne , are foarte multe proteine dar acestea sunt mai usor de digerat .
Quinoa o spalam in apa rece putin si o punem la fiert intr-o oala cu 3 cesti de apa si sare, o lasam sa fiarba 10 minute , dupa care o acoperim cu capacul si o mai lasam 10 minute . O strecuram si o lasam deoparte .
Este important sa masuram semintele de quinoa cu aceiasi cana cu care masuram apa.
Broccoli il desfacem buchetele si il fierbem cam 5 minute in apa cu sare . Il scurgem de apa.
Intr-o tigaie, sau wok punem la incins uleiul de masline si punem semintele . Atentie boabele de mustar vor pusca , sa nu va stropeasca.
Punem ceapa si usturoiul taiat bucati ,adaugam brocolii fiert si amestecam de cateva ori astfel incat sa se acopere cu ulei . Asezonam cu sare si piper si peste punem quinoa fiarta.
Deasupra stropim cu zeama de la jumate lamaie si amestecam de cateva ori . Oprim focul si mai amestecam de cateva ori astfel incat sa se amestece aromele .
Serviti cald sau rece.
1
adaugati semintele care va plac , sau scoateti cu totul
2
asezonati cu sare si piper dupa plac