Nuci umplute

de Gherca Daniela in Prajituri, 31 Mai 2015 | 9123 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250g unt la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 10g praf de copt
  • 600g faina

Pentru crema:

  • 200g nuci
  • 200g biscuiti populari
  • 300ml lapte
  • esenta de rom
  • 100g ciocolata topita
  • 70g zahar pudra
  • 4-5 linguri cacao

Pentru uns forma de nuci:

  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Pentru aluat:

Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam ouale pe rand unul cate unul pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit amestecam praful de copt cu faina si le adaugam treptat in compozitie pana formam un aluat usor de modelat si nelipicios.

Formam bilute de cca 5g sau in functie de marimea formei pe care o aveti;le asezam frumos in forma de nuci pe care am uns-o cu ulei si le punem pe ochiul aragazului pentru cca 2 minute, intorcandu-le din 30 in 30 de secunde. Asa procedam pana terminam tot aluatul;

Pentru crema:

Maruntim biscuitii, nucile si bucatele sau firimiturile de nuci pe care le-am curatat inainte dandu-le o forma frumoasa ( ne ajutam de un cutit).

Intr-un bol punem cele 3 ingrediente maruntite, cacaoa, zaharul pudra, ciocolata topita, romul si laptele putin cate putin pana formam o crema nici moale dar nici foarte tare.

Umplem cojile de nuci: pe fiecare jumatate punem putina crema si unim cu alta jumatate umpluta si aceasta cu crema. Asa procedam pana terminam cojile, dar si crema.

 Pudram cu zahar pudra!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese Americane - Brownies