Friptura la tava cu ciuperci si usturoi

de reisnaor_2006 in Porc, 28 Mai 2015 | 9286 vizualizari

 

Carnea de porc- pulpa sau ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pulpa de porc
  • 400 gr ciuperci conserva
  • 6 catei de usturoi
  • 100 gr vin alb
  • 4-5 lg ulei de masline
  • 1 cana de apa(200 gr)
  • 1 lingurita de delikat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura la tava cu ciuperci si usturoi:

      Carnea am impartit-o in trei bucati fiecare.Intr-o tava am pus fiecare bucata sarata si piperata,am stropit cu ulei de masline,vin si am turnat cana de apa.Tava am introdus-o in cuptor la 220 de grade pentru 10 minute.Cand s-a rumenit putin am scos tava si am taiat carnea feliute.

      Am bagat dinou la cuptor si am lasat-o pana sa fragezit bine.Cand a fost aproape gata am pus ciupercile peste carne,usturoiul taiat feliute si lingurita de delikat.Am mai lasat 10 minute la cuptor.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata.

2

Clasica friptura care merge bine cu un piure de cartofi si cu muraturi.

3

Aceasta friptura se poate face si cu carne de vitel si e bine sa folositi carne de pe piept care are grasime.

4

putem folosi ca arome si rozmarin.

5

putem face si un sos de vin cu mustar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura la tava cu ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]