Tort cu crema de cocos si de ciocolata

de raluca95 in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 3314 vizualizari

 

Daca tot am facut 20 de ani un tort nu putea sa lipseasca. ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • o esenta de vanilie

Crema cocos:

  • 450 g ricotta
  • 150 g fulgi nuca de cocos
  • 30 g zahar + 15 g zahar vanilat
  • un varf de lingurita de sare
  • 400 g frisca indulcita

Crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 200 g smantana frisca
  • 200 g frisca batuta

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 4 linguri de zahar
  • o esenta buna de rom

+ frisca pentru acoperit tortul si eventual pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cocos si de ciocolata:

Incepem cu blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o turnam intr-o tava (24 cm diametru) si o dam la cuptor la 180/190 de grade pana trece proba cu scobitoarea.

Crema de ciocolata:  Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si o dam la frigider sa se raceasca. O data racita o batem cu mixerul si o adaugam peste celelalte 200 g de frisca batuta si amestecam compozitia cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Crema de cocos: Amestecam ricotta cu praful de sare si zaharul bine si adaugam fulgii de cocos. Separat batem frisca peste care adaugam compizitia de mai sus si amestecam cu o spatula cu miscari de jos in sus sa ramana pufoasa.

Siropul: Punem apa cu zaharul pe foc si amestecam pana se dizolva, stingem focul si adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Cand blatul s-a racit il taiem in trei si incepem sa creem tortul: insiropam blatul si cu ajutorul a doua sace a poche punem alternat cele doua creme in cercuri incepand cu un centru de crema de cocos, crema de ciocolata, crema de cocos si tot asa, adaugam a doua parte de blat si repetam procesul. Tortul il ornam dupa propiul gust. :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cocos si de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Eugenia"