Inghetata cu capsuni

de laura_n in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 4588 vizualizari

 

Stiu, va e pofta de o cupa cu inghetata, dar poate ca va feriti sa o faceti acasa.
Este adevarat, inghetata de casa iese cu ace de gheata, de cele mai multe ori. Si eu pateam la fel.
In timp, am observat cateva lucruri, cu cat procentul de fructe este mai mare, cu atat inghetata va avea mai multe ace. Cu cat temperatura este mai scazuta, cu atat acele de gheata se vor forma mai repede si vor fi mai mari. Din acest motiv, alegem (sau nu) sa amestecam inghetata la intervale oarecum scurte pentru a sparge aceste ace, nicidecum pentru a le indeparta.
Am consumat de multe ori inghetata din comert, si asa am inceput sa testez si sa observ anumite constante :))) inghetata este de fapt o spuma, si atunci m-am hotarat sa incerc sa obtin o consistenta si o textura similara. Nu este nici pe departe prima inghetata de casa pe care am facut-o, dar cred ca este cea mai apropiata de inghetata la cutie pe care o tot cumparam.
Racoritoare, buna, fructata, un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml smantana grasa, naturala
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 500 gr capsuni
  • biscuiti cu cacao + simpli
  • ciocolata topita, bomboane cu rom, etc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu capsuni:

Pregatim cateva cupe din sticla/plastic sau forme pentru inghetata.

Spalam si curatam capsunile. Pe cele mai coapte, le punem la blender, oprind cateva intregi pe care sa le strecuram in inghetata. Piureul obtinut din capsuni, il strecuram ca sa oprim semintele.

Punem smantana rece la congelator timp de 8-10 minute.

Folosim un castron metalic (preferabil sa il puneti si pe el cateva minute la congelator inainte)

Scoatem smantana si o batem frisca, in castronul metalic. Cand incepe sa capete consistenta, adaugam portii mici de zahar. La sfarsit, cand frisca devine pufoasa, adaugam o lingura zeama de lamaie.

Jumatate din cantitatea de frisca o amestecam cu piureul de capsuni.

In fiecare cupa, asezam cate un biscuit cu cacao sau de care va place, cateva linguri de frisca simpla, cateva feliute de capsuni, cateva bucatele de biscuiti si apoi incheiem cu cateva linguri din frisca amestecam cu capsuni. Ornam cu bomboane de ciocolata sau cu ciocolata topita si punem cupele in congelator, lasandu-le 2 ore sau pana se ingheata bine. Inainte de servire, se lasa 5 minute la temparatura camerei.

Dincolo de amestecul de texturi, biscuitii au rolul de a absorbi din apa din fructe sau iaurt (alta varianta), contrasteaza si participa la jocul de culori si inghetata devine si mai satioasa!

TIPS-URI

1

Rapid, din trei ingrediente, putem obtine o inghetata naturala, gustoasa si la indemana si a unui incepator in ale gatitului :)))

2

Daca va place mai dulce, puteti suplimenta cantitatea de zahar sau puteti blendui o banana foarte coapta alaturi de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si crema de Ricotta