Oua in cuib de ciuperci cu carne

de simona72 in Porc, 28 Mai 2015 | 3859 vizualizari

 

Un pranz rapid cu ciuperci proaspete de roua...Doar a venit primavara!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci proaspete de roua
  • 500 gr cotlet de porc fara os sau pulpa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras galben+1 rosu
  • 7-8 rosii cherry
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura pasta de ardei capia
  • 1 lingurita dulceta de ardei iute sau alt sos picant
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua de tara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de ciuperci cu carne:

Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Incingem o tigaie wok adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem ciupercile la foc iute. Agitam tigaia(in loc de a amesteca cu lingura), prajim ciupercile la foc iute, iar cand lasa zeama, o surgem. Lasam inca 2-3 minute ciupercile la foc iute. 

In acelasi wok punem alte 2-3 linguri ulei de masline, adaugam ceapa curatata si taiata marunt si o lasam la calit pana se inmoaie. Adaugam carnea tocata fin, amestecam pana carnea se desface si incepe sa se caleasca. Adaugam ardeii taiati cubulete sau julien, sarea si piperul si amestecam. Lasam la foc iute alte 5-10 minute, agitand tigaia din cand in cand. La final adaugam rosiile taiate in sferturi, sosul picant sau dulceata de ardei iute, pasta de ardei capia, patrunjelul tocat marunt si amestecam toate ingredientele. Adaugam si ciupercile prajite anterior, amestecam si punem compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline. Acoperim tava/forma cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Dupa expirarea timpului, inlaturam folia, facem cate o gropita cu o lingura punem un ou, pudram cu sare si fulgi de chili, acoperim cu folia de aluminiu si mai lasam la cuptor pana ouale sunt facute, aproximativ 5-7 minute. Se serveste mancarea calda sau rece. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in cuib de ciuperci cu carne" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de porc si ciuperci