A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Conopida pane cu iaurt

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Se spala conopida, se taie bucatele si se fierbe in apa cu sare. Apoi se scurge si se paseaza cu furculita. Intr-un vas se bat ouale cu faina, iaurtul, praful de copt, sare si piper. Se mai adauga...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie cubulete. Se pun legumele la fiert in circa...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei si branza

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea . Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stoarcem bine. Punem intr-un castron  ...Citeste continuarea

Dulceata de nuci verzi

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate. Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand. A doua zi, se...Citeste continuarea

Tavalita cu nuca de cocos

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

        Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu...Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si crema de...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

      Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si...Citeste continuarea

Gem de capsuni cu aroma de menta si...

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie, se spala si apoi li se inlatura coditele. Menta se toaca marunt sau daca va place doar aroma de menta fara frunze puteti pune...Citeste continuarea

Tagliatele mare e monti (cu calamar...

Postat de: AlexTeacher in Fructe de mare

  Asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora...Citeste continuarea

Rulada cu gem de gutui si nuca

Postat de: susu in Dulciuri

Lasam ouale la temperatura camerei dupa care separam galbenusul de albus. Nucile curatate se dau foarte putin la cuptor cat sa nu fie crude. Se amesteca mereu in ele si nu se lasa nesupravegheate...Citeste continuarea

Colaci impletiti, reteta...

Postat de: merisor67 in Piine

Cum se prepara Colaci impletiti, reteta traditionala din Oltenia: Procedam ca la cozonac si aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu o ora inainte de a incepe prepararea....Citeste continuarea

Pasta de mere cu anason si cuisoare

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Merele curatate de coaja, seminte si cotor se taie cubulete, se aseaza in oala, se adauga zaharul si se stropesc cu lamaie si coniac. Se lasa cateva ore sau peste noapte sa-si lase zeama dupa care...Citeste continuarea

Mancarica de rosii cu ardei copti...

Postat de: susu in Mancaruri de legume

Rosiile se toaca marunt, srdeii copti ii curatam de seminte si-i taiem bucatele potrivite, ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Calim usturoiul in ulei de masline, adaugam ceapa si dupa...Citeste continuarea

Gem de mere verzi si pepene galben

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Asezam in cratita de gatit un rand de mere rase prin rzatoarea mare, o parte de zahar, pepene galben taiat cubulete si iar zahar. Lasam cateva ore la rece sa-si lase zeama. Adaugam mirodeniile si...Citeste continuarea

Crochete de piept de pui crocante

Postat de: raluca95 in Pui

Incepem prin a taia fasii pieptul de pui, dupa care il punem la marinat in vin, ulei de masline, usturoi tocat marunt, sare, piper, boia de ardei cam pentru 2 ore la rece. Intre timp sfaramam...Citeste continuarea

Dulceata de cirese

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste...Citeste continuarea

Compot de cirese

Postat de: Ina in Sirop / Compot

Curatam ciresele de codite si  le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate  se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o...Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecei

Postat de: margo in Aperitive / Garnituri

Se aleg dovlecei mai mari.Se curata de coaja si de seminte,daca au,apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se sareaza si se lasa sa stea cateva minute,pana isi lasa zeama.Se storc bine.Se adauga...Citeste continuarea

Friganele dulci sau sarate

Postat de: margo in Aperitive / Garnituri

Cele mai bune friganele se fac cu paine de casa pentru ca este mai deasa si nu e asa aerata.Painea se taie felii un pic mai groase.Ouale se bat impreuna cu laptele.Se adauga,in functie de varianta...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu visine

Postat de: margo in Prajituri

Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul.Se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Smantana,daca e prea groasa,se subtiaza cu putin lapte.Trebuie sa fie fluida.Se adauga peste oua si se...Citeste continuarea

Tocanita cu ciuperci brune

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam ceapa,o spalam si o taiem marunt.Ardeiul il curatam de seminte si nervuri si-l taiem cubulete mici.Ciupercile le spalam si le taiem in 2 sau 4,depinde de...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: Ina in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul...Citeste continuarea

Nuggets din piept de pui cu sos de...

Postat de: momo121 in Pui

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, iar cand este suficient de fierbinte punem bucatile de piept de pui si le prajim pana s-au rumenit frumos pe ambele parti. Le scoatem pe un servetel...Citeste continuarea

Placinta cu cas

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, se amesteca casul, ouale, smantana si sarea. Se iau o foaie de placinta, se adauga umplutura si se ruleaza. Mai intai, impaturiti capetele. In timp ce lucrati, restul foilor de...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu untura reteta...

Postat de: CarmenBlue in Dulciuri

Cum se prepara reteta  Cornulete fragede cu untura reteta veche Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500...Citeste continuarea

Placinta cu capsuni

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Scoatem untul/untura din frigider si il/o lasam sa se moaie. Intre timp ne ocupam de umplutura. Spalam capsunii, le rupem coditele si ii taiem in jumatate.Ii punem intr-o craticioara si ii...Citeste continuarea

Prajitura Tosca

Postat de: CarmenBlue in Dulciuri

Pornim cuptorul la 180 de grade, Pregatim o tava (25x38 cm, a fost a mea): o ungem cu unt/margarina si o tapetam cu faina. Blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Se...Citeste continuarea

Biscuiti sarati cu avocado si busuioc

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Punem in vasul robotului de bucatarie miezul unui avocado. Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie si pasiram bine, pana obtinem un piure fin de avocado. Adaugam oul si galbenusul, sarea, branza de...Citeste continuarea

Milkshake de cirese si ciocolata

Postat de: Adi_Caradeanu in Bauturi

Scoateti samburii cireselor Decojiti banana si taiati-o in bucati  Introduceti ingredientele in blenderul Oster Reversible si selectati programul Cocktail Turmati...Citeste continuarea

Salau ca-n Ardeal

Postat de: AlexTeacher in Salau

  Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert; Odata fierti lasati-i la scurs; Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu portocale si...

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de...Citeste continuarea

Pizza Con

Postat de: ctlina in Pizza

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calda si 2 linguri de faina.  Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de...

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat...Citeste continuarea

Tres leches

Postat de: Bianca20 in Prajituri

Untul se mixeaza cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Se adauga ouale, toate deodata. Se mixeaza si se adauga esenta, praful de sare si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata...Citeste continuarea

Briose aperitiv cu carne, cus-cus,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Pentru cuș-cuș: Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și...Citeste continuarea

Alivenci

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem...Citeste continuarea

Borș de somon

Postat de: elucubratiiculinare in Supe/Ciorbe

Se pune apa la fiert, iar când începe să fiarbă, se adaugă ceapa, țelina și morcovul tocate mărunt. După ce au fiert 15 minute, adăugăm roșiile tocate și ardeiul gras tăiat...Citeste continuarea

Snitel de porc

Postat de: licurici_lra in Porc

Am batut ouale cu vegeta, am adaugat laptele si apa, apoi, putin cate putin, aproximativ doua cani de faina, pana s-a format o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa. Carnea...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu orez,branza si...

Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legume

Incingem cuptorul. Taiem dovleceii in doua pe lung, apoi Ii scobim de miez cu ajutorul unei linguri. Miezul se pastreaza! Presaram sare si piper si Ii coacem cu scobitura in sus, intr-o tava,...Citeste continuarea

Ficatei de pui pane

Postat de: mirela0911 in Pui

Se spala bine ficateii si se curata de pielite. Se pun intr-un vas adanc si se toarna laptele dulce, cat sa-o acopere. Se lasa cel putin o ora, dupa care se scurg bine. Intr-un alt vas se rade...Citeste continuarea

Paine de secara

Postat de: Ksenya in Piine

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina  acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi. Atentie! Recipientul...Citeste continuarea

Tango cu cirese

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc,se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa...Citeste continuarea

Briose aperitiv cu paste fainoase

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Preparam intai pastele. Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate....Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

1. Separam ouale in doua boluri de mixer. 2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul ca la bezea in jur de 5 minute. 3. Galbenusurile le amestecam usor cu uleiul ca la maioneza,...Citeste continuarea

Pandispan cu cirese, visine, nuci...

Postat de: Criss in Prajituri

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se...Citeste continuarea

Supa crema de linte cu sfecla rosie

Postat de: simona72 in Supe

Eu am avut niste resturi de la un pui din care am facut o supa. Am strecurat supa si am pus in ea ardeiul curat si taiat in felii, morcovii curatati si taiati in bucati mai mari si sfecla curatata...Citeste continuarea

Clatite Americane cu Ciocolata si...

Postat de: Broccoli_and_Muffins in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele cu blender-ul, pana se oogenizeaza compozitia.Aluatul trebuie sa aiba o consistenta densa, ca aceea a smantanei sau iaurtului grecesc. Tigaia se incinge la foc...Citeste continuarea

Crumble cu fructe de sezon,...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte...Citeste continuarea

Fasole boabe cu ciolan

Postat de: gicuta69 in Porc

 Fasolea se lasa in apa la inmuiat peste noapte  A doua zi se schimba apa si se pune la fiert . Cand apa da de cateva ori in clocot, se arunca si se inlocuieste cu alta apa calda....Citeste continuarea

Prajitura cu morcov si bezea

Postat de: katty in Dulciuri

Radem morcovii  curatati si spalati pe razatoarea mica. Mixam bine zaharul, untul si galbenusurile pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam nucile, morcovul ras, apoi cernem faina...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]